Buduscnost veruje u nas 2
PULS GRADA · deca

Centar za pozitivan razvoj dece i omladine i deca bez roditeljskog staranja iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd su 27. decembra u galeriji Štab organizovali izložbu pod nazivom “Budućnost veruje u nas”.

Izložba skulptura Budućnost veruje u nas predstavlja prikaz aparata budućnosti kreiranih od ostavljenih, odbačenih malih kućnih aparata koji su prikupljeni u prostorijama Cepore tokom akcije Toster + Pegla = Skulptura. Deca su kreirala ove skulpture tokom ciklusa od 12 radionica i tako „ostavljenim“ malim kućnim aparatima udahnula potpuno novu namenu.

“Namera nam je bila da unapredimo dečje veštine kreativnog izražavanja ali i da na simboličan način ukažemo na to da budućnost može da računa na ove mlade ljude”, rekla je Ana Radović, izvršna direktorka CEPORE.

Priča je počela tako što su se gospodin Toster i gospodja Pegla upoznali na planeti ostavljenih stvari. Osećaj da ih niko više ne želi pretio je da ih potpuno baci u zaborav baš kao i hiljade drugih malih kućnih aparata. Ipak, desilo se nešto neočekivano. Do njih su, igrom sudbine, došli oni koji znaju da se igraju, umeju da maštaju, vole da sanjaju, veruju u čuda i koji ih pre svega razumeju.

“Sad znam da mogu sve što zamislim”, “ovo je najbolji dan ikada”, “ovaj aparat može da napravi kafu od bilo čega što ti je pri ruci”, “napravio sam oko budućnosti koje sve stvari posmatra iz drugog ugla”, “ovo je prijemnik poruka iz budućnosti, on ima odgovore na sve što želiš da znaš” – samo su neke od izjava dece o svojim kreacijama.

Radionice su realizovane u okviru projekta Ostavljene stvari – izložba skulptura dece bez roditeljskog staranja, koji je podržan od Sekretarijata za kulturu grada Beograda, a uz pomoć i podršku prijatelja iz Trag fondacije, Coca-Cola HBC Srbija i Karkatag kolektiva.

Dobar roditelj (film: "One Fine Day) Do titule najboljeg roditelja u pet koraka, ili ne baš?! Маша и Медведь - 2 Premijera animiranog filma “Maša i Medved” Sa predstavljanja filma Pevajmo Predstavljen crtani film „Pevajmo“ uz Happy Meal igračkice cover Jelisaveta Orašanin u ulozi pripovedača bajke “Snežana i sedam patuljaka” · · · ·