CATASTROPHICALLY GORGEOUS
KULTURA · art

Eugster || Belgrade predstavlja samostalnu izložbu umetničkog dua :mentalKLINIK: pod nazivom „Catastrophically Gorgeous“. Na ovoj izložbi umetnici će se predstaviti kroz spekulativni pristup budućnosti, u svetu u kome vlada hiperpotrošnja i kojim vladaju „hiperobjekti“.

Tekst: Ivan Šuletić

„Šta se upravo dogodilo? Šta će se dogoditi? Šta bi moglo da se dogodi? Na izložbi umetnici iz :mentalKLINIK: postaju kreatori bezbroj mogućih scenarija kojima izazivaju događaje, postavljaju zaplete za katastrofu, ili jednostavno ostavljaju gledaoca u poziciji svedoka ishodišta krize ili ostataka nevidljivog“.

:mentalKLINIK: je umetnički duo iz Brisela, koji čine Yasemin Baydar, poreklom iz Istanbula, i Birol Demir, poreklom iz Ankare, a posle izložbe u Beogradu uskoro ih očekuju izložbe u Briselu i Beču.


TKV_PC Ana Danilovic Festival ulične umetnosti „rEKOnstrukcija“: Za lepše ulice i pametnije gradove collage Sve muze Pedra Almodovara Tematska vodjenja Narodni muzej Jesen u Narodnom muzeju: Tematska vođenja OLYMPUS DIGITAL CAMERA Izložba „Između nas“ u Salonu Muzeja savremene umetnosti · ·