BeFunky-collage
KULTURA · art

Na Kalemegdanu, tačnije ispred Umetničkog paviljona Cvijete Zuzorić, od 3. juna otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Etnology People“. Izložba je sastavni deo bogatog programa ovogodišnjeg Etnology Fest-a koji programski direktor Goga Grubješic i organizator festivala, agencija SuperStar Culture realizuju u saradnji sa Beogradskom tvrđavom.

Svi posetioci moći će da uživaju u seriji umetničkih fotografija koje potpisuju čak četiri fotografa: Gabriel Motica, fotograf iz Rumunije koji je objektivom svog aparata zabeležio autentične ljude iz Rumunije, njihove nošnje i bluze, zatim Pavel Surovi fotograf i direktor kulturnog centra Kisač, koji prikazuje Slovensku lepotu kroz svoj objektiv, Jelena Janković koja je umetnički fotograf i deo kreativnog tima ansambla Kolo čije fotografije izgledaju kao da su uvek u pokretu, čak i kada stoje i Nebojša Babić, jedan od najznačajnijih stvaraoca u oblasti fotografije u Srbiji, kome su inspiracija bile žene i nacionalne nošnje i nakit iz Turkmenistana – prošlogodišnji gosti Etnology Fest-a.

Etnology People izložba prikazuje lepotu, raskoš i snagu ljudi, nošnji i nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije, Rumunije i Turkmenistana.

„Etnology People“ Otvori galeriju
Arlemm izložba Izložbom na Cvetnom trgu najavljen 10. jubilarni Arlemm (foto izvor: www.zoowithoutanimals.com i www.twitter.com) Sedam umetnika koji su dizajnirali neverovatne bazene 37639370920_cdcf19a4e0_k Zapanjujuće skulpture koje vizuelnu umetnost podižu na novi nivo BeFunky-collage „Al ima ljubavi moje” do 9. juna u Gradskom muzeju Vršac · · ·