Izložba Londona iz '60.
fotografija

Veoma zanimljiva izložba pod nazivom „Swinging Sixties London – Photography in the Capital of Cool“ je izložba fotografija koja će sve do početka septembra biti jedan od ponosa Amsterdama, i veruje se mesto koje će mnogi turisti zaljubljeni u specifičan šik šezdesetih veoma rado posetiti.
Znali smo da je London šezdesetih bio neverovatno i trendi mesto, od popularnih rock’n’roll grupa, poput Rolling Stones, pa sve do modnih ikona onoga vremena, kakva je bila Twiggy – i svi oni naći će se na izložbi, u originalnim i kultnim foto radovima onog vremena.

Radovi Terencea Donovana, Briana Duffyja, Normana Parkinsona, Johna Hopkinsa, Erica Swaynea, Philipa Townsenda i drugih pokazali su zvezde u svoj njihovoj mladosti, lepoti i sjaju tih famoznih šezdesetih godina prošlog veka.

Engleska glumica i pevačica Jane Birkin, na slici Erica Swaynea, postala je možda delom poznata po svojoj vezi, a potom i braku sa francuskim šansonjerom Sergeom Gainsbourgom. Utirući tako put, za sve slične devojke sa popularnih naslovnica magazina, poput Alexe Chung, Lane Del Ray i drugih, a da pritom bude još i nosilac naziva torbe jednog čuvenog brenda, kakav je Hermes.

Eric Swayne je fotografisao mnoge poznate ličnosti onoga vremena koje su danas legende – Mick Jagger, Keith Richards, samo su neki od njegovih poznatih i popularnih modela. On je imao prepoznatljiv, svež reportažni stil i otvoren pristup kultnim ličnostima svog vremana, tako da je iz današnje perspektive njegov rad gotovo proročki.

Terence Donovan je fotograf koji se igrao modom i fotografijom sa njom u vezi, a naročito tokom šezdesetih kada su svi mladi želeli da se kreativno izraze kroz karakterističan modni stil. Donovan je napravio neke od naboljih fotografija sa Twiggy, koje se danas smatraju posebnim, jedinstvenim legatom jednog davnog vremena.

Pogledajte još neke od fotografija koje će se naći na ovoj neobičnoj izložbi sve do početka septembra u Amsterdamu.

Fotografija Briana DuffyjaOtvori galeriju
Par koji je prodao sve Par koji je odlučio da proda sve i putuje sa svojom mačkom Glastonbury Festival Fotografije Glastonbury festivala iz vazduha Zezanje u Njujorku 1969. Magično leto 1969. u Njujorku Mačke sa invaliditetom Mace invalidi – život je da se živi! · · · · ·