cover1
KULTURA · art

Na izložbi „Fragmenti vremena‟, umetnica Marija Dragojlović će izložiti radove iz svoje najnovije produkcije (2011-2016), koji su premijerno bili prikazani prošle godine u MSUV u Novom Sadu.

Tekst: Ivan Šuletić

Beogradska Izložba, koja se u organizaciji Kulturnog centra Beograda prikazuje u prostoru Muzeja grada (Resavska 40b), ima pet segmenata:  Fotografije sa letovanja iz porodičnog album i Razglednice sa letovanja sa zalascima sunca (radovi realizovani na uvećanim fotografijama bojenim suvim pastelima i olovkama u boji) , Mramorno more ( uvećane fotografije), Koleone koji se sastoje od 4 diptiha (digitalni printovi fotografija na akvarel papiru, bojeni suvim pastelima i olovkama u boji) i Serenisima (video projekcija).  Za predloške novih dela korišćene su stare porodične fotografije, fotografije i kontakt kopija izgubljenog filma sa snimcima elemenata starih fasada venecijanskih zdanja.

Marija Dragojlović je dobitnica više prestižnih nagrada u oblasti savremene likovne i vizuelne umetnosti, među njima i Politikine nagrade 2010. godine, Nagrade SANU “Ivan Tabaković” 2015. godine, Nagrade “Sava Šumanović” 2016.godine. Izlagala je na preko deset samostalnih izložbi i velikom broju grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Just A Woman Izložba slika, projekcija filmova i performans Marijane O. Đorđević u Kenozoiku Otvaranje izložbe SilkSkrin Otvaranje izložbe kolektiva SilkSkrin Poljski umetnici kritikuju društvo Poljski umetnik otkriva mračnu stranu savremenog društva Justin Reed - Pulp Fiction Fan Art: Filmovi u svim bojama