Hakovanje mreze Sejma Ferecover
KULTURA · art

U Umetničkom prostoru U10 od 6. novembra pogledajte izložbu „Hakovanje mreže“.

„Hakovanje mreže“, zajednički projekat umetnica Marije Here, Lene Violete Lajtner i Šejme Fere, obuhvata interaktivnu instalaciju, performans, analogne i digitalne kolaže. Postavka se sastoji iz pojedinačnih i kolektivnih radova tri umetnice, nastalih ili posebno prilagođenih za izložbu u Beogradu.

Tekst: Ivan Šuletić

Njihovo istraživanje se strukturira oko subjektivnog odnosa prema tehnologiji i medijima, kao i novim konceptima hibridnosti i mreže. Kroz seriju „video razglednica“ Lena Violeta Lajtner će predstaviti upotrebu tela kao umetničkog alata. Šejma Fere će izložiti objekte i radove na papiru u kojima dekonstruiše predstave roda i doma u masovnim medijima.

Marija Hera planira da direktnim intervencijama na zidovima galerije napravi apstraktni kolaž u obliku rizoma. Marija Hera i Lena Violeta Lajtner su austrijske umetnice koje žive i stvaraju u Beču. U svom radu koriste nove medije, video i performans. Šejma Fere živi u Beogradu i bavi se kolažom i instalacijom.

Projekat Hakovanje mreže je nastavak njihove saradnje započete 2015. godine u Beču.

Muzej afričke umetnosti Kulturna baština Topčidera – šetnja #1 All-12-Zodiac-Signs-Reimagined-As-Nightmarish-Monsters_cover Horoskopski znaci kao čudovišta iz noćnih mora Naslovna fotografija - radovi sa izložbe Arslokacija Arslokacija: Upoznajte četiri umetnice iz Srbije koje žive i rade u inostranstvu Diana Izložba „Od čika Paje“ u Domu Jevrema Grujića · · ·