Akcione forme MSUB Maksimalna energija – minimalno vrijeme , 1975
KULTURA · art

Do 24. decembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu i Muzeju savremene umetnosti u Beogradu pogledajte izložbu Ilije Šoškića „Akcione forme“.

Tekst: Ivan Šuletić

Izložba Akcione forme je prva retrospektiva Ilije Šoškića koja se održava u čitavom post-jugoslovenskom kulturnom prostoru. Takođe, to je prva izložba koju Muzej savremene umetnosti i Muzej savremene umetnosti Vojovodine organizuju zajednički, i istovremeno će se održavati u Beogradu i Novom Sadu. Koncepcija izložbe kustosa Zorana Erića i Nebojše Milenkovića osmišljena je i prilagođena izlagačkim prostorima oba muzeja.

U segmentu izložbe u Novom Sadu fokus je na radovima sa telom, te Šoškićevom ideološki osvešćenom delovanju u javnoj sferi. U beogradskom delu postavke akcenat će biti na konceptualnim celinama SATOR, Trap / Traphos, Paralele, kao i pojedinačnim radovima svedenih, ali i kompleksnih geometrijskih formi.


3-obavezna Izložba fotografija Ivana Hadži Zdravkovića page-3d-tetovaze Impresivne 3D tetovaže kakve se retko viđaju page-cover-skulpture Zabava sa skulpturama icon naslovna Kontroverzna umetnost na ulicama Londona · · ·