Kulturni centar Beograda_cover
KULTURA · art

U Kulturnom centru Beograda, od 6. juna do 1. jula održava se međunarodna izložba „Kada se drugi susreće sa drugim drugim“.

„Ovo nije izložba o Srbiji, već autorefleksivni pokušaj da se istraže pitanja trenutnog stanja kriza nastalih delovanjem kapitalističke mašinerije u njenoj završnoj fazi. Našu međusobnu povezanost i odvojenost, koje se obično ogledaju kroz analizu ekonomskog razvoja (kao osnove za oblikovanje povezanosti), ćemo istraživati kroz prizmu mesta na kome se izložba održava. Sa stanovišta tzv. Istoka, kako se izrazio moj prijatelj Cjan Veikang, umetnik koji živi i radi u Šangaju, Srbija je „zaboravljeni Zapad“. Ali, sa stanovišta nekoga iz Zapadne Evrope, mogla bi se opisati kao „zaboravljeni Istok””, piše u tekstu Biljane Ćirić, kustoskinje izložbe.

artist-sculptor-lisa-toms-dreams-up-creatures-that-dont-live-on-our-world-9 Kako jedna umetnica zamišlja nove životinjske vrste 4(1) Vođenje kroz izložbu „Noć na zemlji bez snova“ cover231 Spektakularne umetničke figurice od starih satova Izlozba posvecena uspesima Specijalne olimpijade (3) Izložba posvećena Specijalnoj olimpijadi ·