Kristina Pirkovic
KULTURA · art

U utorak, 3. jula, u NLB Galeriji, u Bulevaru Mihajla Pupina 165v na Novom Beogradu, biće svečano otvorena izložba mlade slikarke Kristine Pirković u okviru projekta „Figurae Feminae“ Kuće umetnika Pigmalion i NLB Banke Beograd.

Kristina Pirković je diplomirala 2014. godine na Filološko umetničkom fakultetu u Kragujevcu, gde je završila i master studije 2015. godine. „Čovekov uspon i pad, život i smrt, svetlo i tama… tako bi u par reči mogao da zvuči osvrt na slikarski opus Kristine Pirković. Ova umetnica, nekadašnja studentkinja Jelene Šalinić Terzić i Željka Đurovića, iako mlada, ima već izgrađen stav o umetnosti i životu. Crtež je osnova svega u Kristininom stvaralačkom opusu, istovremeno je i početak i autonomno likovno delo, ali i odraz slobode. Crteži su minuciozni, velikih formata, najčešće monohromatski, sa snažnim akcentom na crvenoj boji“, kaže Maja Živanović iz Kuće umetnika Pigmalion.

Ovom izložbom biće obeležena i prva godišnjica NLB Galerije, kojom je NLB Banka želela da doprinese kulturnom životu Beograda, a koja je otvorena izložbom slovenačke slikarke Majde Zorko.

19-27-cover Neverovatni prizori iz muzeja digitalne umetnosti u Tokiju cover www.vanityfair.com 6 muza Pabla Picassa dusan krtolica 15-godišnjak iz Srbije pravi neverovatne crteže moja fotka Maša Zorić: Budi dobar. Budi svoj. · · ·