Po obrascu Ana Vujoviccover
KULTURA · art

Izložba „Po obrascu“ obuhvata radove Ane Vujović i Danijele Pivašević-Tenner, koje su prepoznale međusobne paralele i dodirne tačke u pristupu fenomenima koje ih zaokupljaju. Obe umetnice istražuju odnos tradicije i savremenog života, što uključuje kompleksno preispitivanje ustanovljenih kanona i sistema vrednosti, kao i ubrzanih promena kojima smo kao društvo izloženi. (…)

Tekst: Ivan Šuletić

Svaka promena paradigme izaziva opoziciju inovacijama i rehabilitaciju klišea koji su se vremenom ustoličili kao „prave vrednosti“. Danas se, neretko, „proverene vrednosti“ gnezde u tradiciji, dok se tradicija vezuje pre svega za identitetsku pripadanost naciji. Ovu dimenziju tradicinalnog Ana Vujović i Danijela Pivašević-Tenner uključuju direktno u svoje radove kroz motive i materijale koje upotrebljavaju.

S jedne strane, susrećemo se sa motivima pirotskih ćilima na crtežima, objektima i instalacijama Ane Vujović, dok printove, objekte i ambijentalne instalacije Danijele Pivašević-Tenner karakteriše upotreba elemenata i formi sa porcelanskih predmeta.” (Iz teksta o izložbi, kustoskinje Maide Gruden)

Muzej savremene umetnosti Nova izložba dela iz zbirki Muzeja savremene umetnosti pagecoverorigami On je mađioničar sa papirom Ivan Radovic galerija Canvas_cover Izložba radova na papiru u galeriji Canvas Vuk Vuckovic Exciting Citiescover Izložba „Exciting Cities“ u galeriji Štab ·