Izlozba posvecena uspesima Specijalne olimpijade (3)
KULTURA · art

U čast brojnih uspeha Specijalne olimpijade u Srbiji, u galeriji New Moment je svečano otvorena izložba fotografija, trofeja i dostugnuća koje su od 2002. godine postigli domaći takmičari, uz podršku Coca-Cola sistema. Posetioci će moći da se upoznaju sa ovom organizacijom koja promoviše bavljenje sportom i tako doprinosi kvalitetu života takmičara sa intelektualnim nedostatkom.

„Naša misija je da sve osobe sa intelektualnim nedostatkom uživaju ravnopravnu ulogu u našem društvu i zajednici. Ova izložba je sjajna prilika da prikažemo izuzetne rezultate koji su značajno obogatili živote naših takmičara i pružili im priliku da se uključe u tokove. Coca-Cola sistem je u velikoj meri zaslužan za to, jer je svojom podrškom omogućio da nastupamo na takmičenjima i osvajamo brojne medalje.“, istakao je Aleksandar Stanojević, direktor Specijalne olimpijade Srbije.

Coca-Cola sistem je globalni partner Specijalne olimijade i osnivač Special Olympics International, a saradnja u Srbiji je uspostavljena 2004. godine.

„Naši takmičari su do sada na Olimpijskim igrama osvojili 131 medalju i svaki njihov uspeh je velika inspiracija. Mi u Coca-Cola sistemu, smo posvećeni unapređenju kvaliteta života kroz sve što radimo, bile to aktivne zone širom zemlje, podrška mladima da lakše dođu do zaposlenja ili briga o životnoj sredini. Specijalna Olimpijada je jedinstvena organzacija koja na nemerljiv način doprinosi kvalitetu života mnogih porodica u našoj zemlji i mi smo ponosni što smo sve ove godine uz njih. Kao partneri, nadamo da će naši takmičari osvojiti još puno medalja i da ćemo zajedno nastaviti da promovišemo duh inkluzije i zajedništva„, izjavila je Milica Stefanović, predstavnica Coca-Cola sistema u Srbiji.

Povodom zimskih olimpijskih igara u Austriji, Coca-Cola Cola Ambasadori širom sveta su pripremili srca podrške Specijalnim Olimpijcima. Zaposleni u svakoj zemlji osmislili su i ukrasili drveno srce jedinstvenim porukama i motivima, i poslali ih u Austriju čime su istakli svoju podršku i činjenicu da su ponosni na takmičare. I Srbija se pridružila ovoj inicijativi i sa puno ljubavi pripremila srce koje su poklonili našim takmičarima.

Specijalna Olimpijada Srbije sa aktivnim radom počela je 2002. godine, a teži ka poboljšanju sveopšteg položaja ove populacije u našem društvu, čime oni postaju ravnopravni članovi zajednice. Do sada je ukupno osvojena 131 medalja na Olimpijskim igrama, dok su samo iz Austrije naši takmičari doneli 21 medalju i to šest zlatnih, devet srebrnih i šest bronzanih. Izložba se nakon otvaranja seli u prostorije Coca-Cola HBC Srbija.

MSUB Tanja Ostojic_cover Umetnički projekat „Leksikon Tânja Ostojić“ u Salonu Muzeja savremene umetnosti art-quotes_cover Umetnici o umetnosti Izložba Zaostavština Olje Ivanjicki (foto Sanja Veljković, Istorijski muzej Srbije) Maštovito nasleđe velike umetnice: Izložba „Zaostavština Olje Ivanjicki“ u Istorijskom muzeju Srbije pagecover Umetnost slikanja na rukama · · · · ·