Sean-Dower-foto_cover
KULTURA · art

Naslanjajući se na svoje prethodne višemedijske projekte, britanski umetnik Šon Dauer (Sean Dower) predstaviće svoje nove radove na samostalnoj izložbi u galeriji Doma omladine Beograda.

Tekst: Ivan Šuletić

Dauer je prvi put radio u Beogradu 1990. godine, kada je izveo veliki muzički i pirotehnički performans u napuštenoj električnoj centrali na Dorćolu u ovkiru BITEF-a. Od tada, njegovi radovi i performansi su prezentovani internacionalno, uključujući i u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku (MoMA) 1998. godine i u Tejt Britan (Tate Britain) 2006. i 2011. godine.

Naslov izložbe se odnosi na auto-put E70, takozvani Put Bratstva i jedinstva, arteriju ideološke i kulturološke razmene na prostoru bivše Jugoslavije.
Izložba je nastala kroz evoluciju prethodnih projekata kojima je umetnik istraživao zvuk, kao što su On Air u Beaconsfield galeriji u Londonu (2015), The Voyeur u De la Warr paviljonu u engleskom gradu Bekshilu (2012) i Musik für Barbaren und Klassiker u Netwerk centru, u belgijskom gradu Alstu (2010).

HAND MADE FESTIVAL Prvi „Hand Made“ festival u Dorćol Platz-u kolaž Ilustracije o mračnoj strani našeg društva Goedele Peeters - Living in a Virtual World V - 5, mala Izložba „Drvorezi“ Gedele Peters movie box Izložba fotografija „Movie Box“ · ·