Tereni Tijela U10
KULTURA · art

U Umetničkom prostoru U10, od danas do 10. novembra traje izložba „Tereni tijela“ Birgite Antoni, Jovane Vujanović i Teodore Nikčević.

Tekst: Ivan Šuletić

„Poigravajući se sa kategorijama „autentičnog“ i „kreiranog“ identiteta, i njegovom fleksibilnošću pred zahtevima sopstva i društva, izložbom Tereni tijela aktuelizuje se povratak na „ja“ i aktivira čitav niz pitanja u vezi sa identitetom i telom kao oruđem mapiranja sveta oko sebe. Izložba se bavi odnosom tela i ličnog identiteta i problematizuje uticaj strukturalnih faktora na pozicioniranje tela u savremenom društvu, pri čemu autorke Terene tijela konstruišu kao autentičan teren za udruženo polje delovanja, i daju svojevrstan kaleidoskopski odgovor, fluidan, multifasetan i daleko pre spektar mogućnosti nego jedinstveno rešenje, kao što je uostalom i sam identitet.“ (Iz teksta istoričarke umetnosti Teodore Jeremić)


Narodni muzej, foto Simona cupic 10 godina City Magazina: Veliki povratak vizuelne umetnosti Akcione forme MSUB Maksimalna energija – minimalno vrijeme , 1975 Izložba Ilije Šoškića „Akcione forme“ u Novom Sadu i Beogradu 3-obavezna Izložba fotografija Ivana Hadži Zdravkovića page-3d-tetovaze Impresivne 3D tetovaže kakve se retko viđaju ·