Salon MSUB TRTOVAC I FRELIHcover
KULTURA · art

U Salonu muzeja savremene umetnosti u Beogradu, do 23. oktobra otvorena je izložba „U istom prostoru“, Selmana Trtovca i Vladimira Freliha.

Tekst: Ivan Šuletić

Neposrednim sučeljavanjem svojih radova u galeriji Salona MSUB, Trtovac i Frelih otvaraju prostor dijaloga i na taj način reflektuju model fluidnog razmenjivanja „umetničkih strategija“ kroz instituciju izlagačkog prostora. Naziv izložbe – U istom prostoru, je ujedno i naziv njihovog zajedničkog video rada, realizovanog za potrebe izložbe.

Oba umetnika su tokom devedesetih godina prošlog veka istovremeno studirala na Akademiji umetnosti u Dizeldorfu, Trtovac kod Klausa Rinkea, a Frelih kod Nam Džun Paika, kasnije kod Magdalene Jetelove. Nakon studija njihovi putevi su se razišli, da bi se nakon 15 godina ponovo sreli, i njihov umetnički dijalog se nastavlja.

Kustos izložbe je Una Popović.


Srđan Đile Marković i Lazar Sakan Izložba Srđana Đileta Markovića „Success” u galeriji New Moment pagecover Gradske ulice kao platno pagecover Norveška priroda ukrašena svakodnevnim predmetima pagecover Umetnost od čipke kakvu još niste videli · · ·