galerija RIMA copyright Zarko Vijatoviccover1
KULTURA · art

Povodom otvaranja novog galerijskog prostora u Beogradu, Galerija RIMA predstavlja izložbu najnovijih radova slikara i akademika Vladimira Veličkovića. Izložba će biti otvorena 15. novembra.

Tekst: Ivan Šuletić

Iz teksta istoričarke umetnosti Nevene Martinović koji prati ovu izložbu, izdvajamo: „U treći milenijum istorije ljudske civilizacije Vladimir Veličković je zakoračio zahvaćen poslednjim požarom. Njegov čovek je prestao da trči, pao je, smrt ga je sustigla i bacila u beskrajno prostranstvo ništavila. U gustom dimu punom pepela troši se i poslednji kiseonik kojim gore udaljene vatre i pulsiraju užarene rane na leševima. No, ono što rezultira gašenjem života u Veličkovićevoj slici, u njenom nastajanju i danas je osnovna vitalna snaga.”

Na izložbi će biti predstavljeno četrnaest radova, uglavnom ulja na platnu, koje je posebno za ovu priliku, umetnik dopremio iz Pariza.

Dom omladine Beograda Tijana Radenkoviccover Dve izložbe u galeriji Doma omladine Savremeno društvo Slike koje savršeno ilustruju ludi svet čiji smo deo Stanko Zecevic u galeriji Haoscover Izložba crteža Stanka Zečevića u Galeriji Haos pagecover Fascinantne skulpture životinja od starih ratkapni · ·