dims
U VAZDUHU · tech/web

Spavanje u istom krevetu sa osobom koju volimo i buđenje pored nje može biti predivna stvar. To takođe može biti, budimo iskreni, ne toliko zabavno iskustvo. Hrkanje, pričanje u snu, nesvesno guranje i prelazak partnera na našu stranu kreveta su samo neke od mana zajedničkog spavanja. Ovo poslednje je ponekad posebno iritantno, zbog čega nas raduje da je izmišljen novi „pametni“ krevet koji vraća vašeg partnera na njegovo mesto svaki put kada vas on u snu izgura do ivice kreveta.

Zanimljivo je da iza ove inovacije stoji kompanija Ford. Njihov „krevet koji vas drži u svojoj traci“ poseduje senzore u dušeku koji reaguju kada neko od partnera pređe sa svoje na drugu stranu kreveta. Tada se aktivira mehanizam koji ih blago pomera ka centru dušeka tako da svako od njih ponovo ima slobodnu svoju polovinu kreveta, a rizik padanja sa ivice na pod je znantno minimiziran.

Verovatno se pitate zbog čega se jedna automobilska kompanija bavi proizvodnjom nameštaja. Objasnićemo vam o čemu se radi. Naime, tehnologija koju koristi ovaj pametni krevet je inspirisana sličnom tehnologijom u Fordovim vozilima koja pomaže vozačima da ostanu u svojoj traci svaki put kada se njihov auto značajno približi punoj liniji.

Ovo je još jedan primer kako su se inovacije iz auto-moto industrije preselile u druge oblasti našeg života. Nažalost, ne postoje naznake da će Ford početi masovno da proizvodi ovakav krevet, ali se nadamo da će neka druga kompanija iskopirati njihov koncept i omogućiti da neki od nas konačno imaju kvalitetan san u krevetu sa voljenom osobom.

maxresdefault Najbolje igre koje možete igrati sa partnerom Fotka 12 Preporučujemo: Zaštita za gedžete Someone-has-perfectly-placed-Steve-Buscemi-in-the-body-of-Jennifer-Lawrence-perfection-is-so-much-it-scares-5c52e2b6b4750__880 Dženifer Lorens sa licem Stiva Bušemija: Zabavno ili jezivo? Honor 10 Lite naslovna Predstavljen HONOR 10 Lite sa 24MP AI prednjom kamerom, za savršene selfije · · ·