apple-cider-vinegar-in-motion-royalty-free-image-983236988-1547221629
PULS GRADA · zdravlje

Jabukovo sirće u širokoj je primeni, te se nalazi na policama mnogih domaćinstava. Pomaže u borbi protiv viška kilograma, a ukoliko znate pravilno da ga upotrebite, pomoći će vam i u tretiranju kožnih tegoba. Sprečava bakterijske, gljivične i virusne infekcije, međutim ne sme se nanositi na kožu direktno, već razblaženo. U protivnom, dobićete opekotine ili žuljeve. Pažljivo čitajte tekst koji sledi, možda pronađete domaći lek za problem koji vas muči.

Da li ste znali da jabukovo sirće možete koristiti i kao pomoć u otklanjanju manjih nedostataka na koži? Ukoliko je vaš odgovor ne, vreme je da ispravite grešku i isprobate ovaj čudotvorni eliksir. Bilo da imate estetske ili tegobe druge prirode, u nastavku vas očekuju 4 različita načina da ga upotrebite.

1. U borbi protiv akni

Jabukovo sirće možete koristiti umesto tonika, kako biste sprečili pojavu akni. Razlog je jednostavan, deluje protivupalno, jer se sastoji od sirćetne i alfa hidroksi kiseline. Prva pomaže u otčepljivanju pora, a druga upija višak masnoće i doprinosi glatkoj koži lica. Pored toga, jabukovo sirće isušuje već postojeće akne i pomaže u otklanjanju mrtvih ćelija.

2. U borbi protiv neprijatnih mirisa stopala

Već smo naveli da jabukovo sirće ima anti-bakterijska i anti-gljivična svojstva. Međutim, to nije sve! Efikasno pomaže u otklanjanju neprijatnih mirisa, koji se često javljaju kao posledica atletskog stopala. Nije redak slučaj ni da potiču od prekomernog znojenja.

3. Kada vas ujedu insekti

Protivupalno dejstvo sirćetne kiseline umanjuje svrab usled ujeda insekata, pre svega komaraca. Smiruje kožu i tako sprečava da mesto uboda natekne i pocrveni.

4. Kada dobijete paronihiju

Paronihija je medicinski termin za upalu tkiva u području oko nokta. Može nastati kao posledica bakterijske ili gljivične infekcije. Najbolje je da se jabukovo sirće razblaži sa vodom i nanese na nateklo mesto. Kroz neko vreme, ova neprijatnost će biti prošlost.

almonds-768699_960_720 Da li je koštunjavo voće najbolji izvor proteina? rawpixel-760100-unsplash Želite nešto da zapamtite? Učinite ovo millennial-2947378_1280 Muškarci, ovako možete da zaštitite prostatu 5c38ec3e24000032004861c2 Oslobodite se ovakvih misli i bićete srećniji · · · ·