Jackie O.
PULS GRADA · moda

Teško je sa sigurnošću tvrditi šta je ono što je Jackie Kennedy Onassis odredilo kao modnu ikonu šezdesetih godina dvadesetog veka.

Njena uloga prve dame SAD-a u vreme kada je Kennedy bio 35. američki predsednik svakako joj je dala na popularnosti i medijskoj pažnji, ali svojevrsna stilska obeležja i karakteristike ostali su zabeleženi kao ono zbog čega je na svet mode i čitavu žensku populaciju onoga doba Jackie Kennedy Onassis ostavila takav snažan uticaj.

U vreme kada se vodi računa o svemu pa i o tome kakav je „ulični stil“ neke poznate ličnosti, a i u okviru malog jubileja, jer bi, da je živa Jackie slavila rođendan 28. jula, mi se prisećamo čime nas je to jedna žena predsednika toliko oduševljavala.
Većina ljudi je pamti kao damu koja je velikim sunčanim naočarima i neobičnim šeširima u svet mode uvela stil kojem je malo ko odoleo onda, ali koji i danas ima svoje verne poklonike.

Da bi i danas, da je živa, Jackie O. mogla da stane rame uz rame sa daleko mlađim pripadnicama džet-seta, kako po svom renomiranom i istančanom ukusu, tako i po stavu, harizmi i obrazovanju nema potrebe govoriti. Daleko će nam jasnije biti ukoliko se prisetimo fotografija iz istorije koje svemu prethodnom i gore navedenom svakako i samo idu u prilog…

Kako je Jackie O pokazala svetu šta znači imati stilaOtvori galeriju
Košulja kao haljina Košulja kao haljina – najudobniji letnji komad garderobe Venčanice Venčanice koje će vas opčiniti Dve torbe Trend: Nigde bez dve torbe Wacky Sheep letnja kolekcija Wacky Sheep kolekcija 2015: Inovativni dizajn u bojama leta · · · ·