Erotika na češki način
fotografija

Erotika Jacquesa Biederera jedinstvena je iz nekoliko razloga. Reč je o češkom fotografu koji je svoju karijeru započeo u Parizu 1913. godine radeći portrete svakome i svima koji bi u ono vreme poželeli da imaju sliku sebe ili svojih najmilijih. Postepeno se okretao takozvanim „slobodnijim temama“ koje su u ono vreme bile strogo zabranjivane ali ekonomski gledano i veoma skupo plaćane.

Razbludne teme Biederera zapravo su specifična mešavina klasičnih aktova, ponekad u paru ili na otvorenom, mada najčešće sa pristojno uređenom scenografijom, ali kako je vreme odmicalo sa sve izraženijom sado-mazo komponentom. Fetiši, bičevi, dominacija, korseti i različite seksualne igrice bile su ključne teme njegovog rada, ali sa istančanim osećajem za umetnost i pravu meru. Kada je Francuska okupirana od strane nacista Biederer je deportovan u Aušvic gde je i umro.

Između lepote i šokantnosti Otvori galeriju
Ukusi i mirisi detinjstva Umetnost istopljenog sladoleda: Slike i ukusi detinjstva Nove/stare fotografije Nove fotografije na stari način Sony World Photograhy Awards Ko su pobednici takmičenja „Sony World Photography Awards“ 2015 Nova uloga u životu Čari roditeljstva: Prvi dan u novoj ulozi · · ·