Mercedes-benz jahta
PULS GRADA · auto

Mercedes-Benz Granturismo Arrow je luksuzna jahta dugačka 14.14 metara koja je direktni primer uspešne saradnje nemačkog automobilskog brenda i nautičke kompanije Silver Arrows Marine.

Ovo nije prvi put da kompanija Mercedes „zaplovi“ u nautičke vode, jer već nekoliko godina radi sa američkim proizvođačem trkačkih glisera Cigarette Racing.

Luksuzna jahta Silver Arrow of the Seas je prema rečima dizajnera sestra automobila Mercedes-Benz Cabriolet S. Reč je o brodu koji je istovremeno i jahta i gliser, i kao takav omogućava jednu ili drugu, a može, i obe avanture istovremeno.

Mercedes-Benz Granturismo Arrow je dizajniran kao primer takozvane „senzualne jednostavnosti“. Budući da je teška 13,58 tona i da na sebe može da primi 10 osoba, zaista se može smatrati pravom morskom strelom, koja kada se jednom zaputi ka nepoznatim plavim daljinama stiže prilično brzo, ali i bezbedno. Na putnicima je da odluče hoće li uživati u vetru u kosi ili će se smestiti tamo gde ogromne staklene površine omogućavaju posmatranje okoline iznutra.

Najveći deo softver je prilagođen klijentu, jahta poseduje specijalan deo za čuvanje i hlađenje vina, vrhunski audio sistem, a opšti utisak dok upravljate jahtom je kao da sedite za volanom Mercedesa. Ima motor jačine 480-konja (Yanmar 6LY3-ETP, što je dovoljno za ukupno 960 KS/706 kW), što će reći da može da ide 75 km/h (ili 40 čvorova), a idealna brzina je negde između 50 i 55 km/h. Rezervoar može da primi 1200 litara benzina, a za vodu ima prostora za 500 litara.

Mercedes-Benz Granturismo Arrow - luksuzna jahta od skoro 15 metaraOtvori galeriju
Najbolji automobilski enterijeri Najluksuzniji enterijeri automobila u 2016. Pagani Huayra BC Pagani Huayra BC: Divljak bez premca Clutch & Brake Radionica Clutch&Brake: Strast prema motorima Najsigurniji automobili Top 5: Najbezbedniji automobili u 2015. · · · ·