936full-james-franco.jpg
KULTURA · art

Poznato je da je glumac James Franco višestruko talentovana osoba – pojavljuje se i u filmovima koje vole kritičari („Milk“, „72 sata“), ali i bioskopskim hitovima

Poznato je da je glumac James Franco višestruko talentovana osoba – pojavljuje se i u filmovima koje vole kritičari („Milk“, „72 sata“), ali i bioskopskim hitovima („Pinapple Express“, trenutno aktuelnom „Apokalipsa u Holivudu“), bio je voditelj na dodeli nagrade Oskar, navodno ima bend, piše kratke priče, zanima se za savremenu umetnost.

James Franco objavio roman, ima izložbu u Londonuimg-936full-james-franco.jpg

Trenutno se bavi režijom filma „As I Lay Dying“, nastalog po romanu Williama Faulknera. Sklon je nepredvidivim potezima – iako je postao veliko ime u Holivudu, pojavio se 2009. u sapunici „General Hospital“. Iz njegove radionice stiže roman „Actors Anonymous“ u kome kroz 12 priča bavi se glumcima koji pokušavaju da uspeju na svaki način.

I sam Franco se pojavljuje u knjizi kao jedan od junaka. Prve kritike ukazuju da prvenac glumca nije uspelo književno delo. Ali, James Franco ne haje za to pošto će 17. oktobra otvoriti izložbu u Pace galeriji u Londonu, koja će biti deo čuvenog Art Frieze sajma, godišnje smotre umetnosti u britanskoj prestonici. Izložba nazvana „Perika/Kostim 2″ bavi se identitetima i načinima na koje ljudi se predstavljaju u ličnom i profesionalnom životu. 


o-motion-9000.jpg Portreti plesača u pokretu vodjenje_kroz_izlozbu_novi_pogledi_u_kineskoj_savremenoj_umetnosti.jpg Savremena kineska umetnost u Muzeju istorije Jugoslavije phoca_thumb_l_les_papillons.jpg Video instalacije francuskih umetnika u KCB morningpose.jpg Romantične skulpture od žice