Jao table
PULS GRADA · dizajn

Simpatične table od medijapana, u obliku kvadrata, ali i oblačića, sove, naočara, brkova, zvezde, srca isporučuju se u kutiji zajedno sa jednom kredom. Lako ih je okačiti na zid, a na njima možete da beležite svoje dnevne obaveze, razne poruke i nalete inspiracije.

Jao table su invencija JAO (Just Another One) kreativnog tima. Web dizajner Sonja Stefanović objašnjava da se ideja za proizvodnju tabli rodila kada je napravila tablu za svoj stan jer joj je trebao analogni podsetnik. Projekat je unapredio grafički dizajner Predrag Vidović i realizovali su ga zajedničkim snagama, a zatim se timu pridružila i Zlata Mrkaljević, grafički dizajner.

Na ovim tablama se piše kredom (i brišu se sunđerom), od kvalitetnog  su medijapana, debljine 6 mm i kače se na zid uz pomoć metalnih kukica. Klasičan je oblik pravougaonika, ali tu su i drugačiji oblici koji enterijeru daju drugu dimenziju i veselu, razigranu, šarmantnu, romantičnu notu. Table su veoma korisne –  sigurno su mesto za ostavljanje najrazličitijih poruka i pouzdan dnevni planer, a mogu da budu i beležnica za stihove, citate, trajne poruke (sebi i drugima).

Sonja Stefanović ističe da oblik table najčešće oslikava karakter njenog kupca.

– Koliko karaktera toliko i oblika. Pored oblika iz naše ponude (oblak, sova, srce….) ljudi izmišljaju razne oblike i šalju nam slike svojih ideja. Mi im zatim šaljemo skice, i u dogovoru pravimo zajedničke kreacije. Table su postale toliko tražene da smo nakon izvesnog vremena u našu ponudu uveli i kategoriju table po meri, tako da izlazimo svima u susret i pravimo baš ono što kupac traži.

– Ovaj posao možda deluje jednostavno, ali ima tu mnogo procesa koje moramo ispoštovati. Od vektorskih ilustracija do sito štampe na kutiji, a tu su i kontakti sa kupcima, poštarima, majstorima. – objašnjava dizajnerka i navodi da su do sada želje kupaca bile razne – po meri su se izrađivale table u obliku fabrika, brodova, kula, a neki klijenti su tražili da silueta table podsećaju na logo njihove firme.

U ponudi Jao tima su i podmetači za posuđe, a u planu je i razrada i realizacija još nekih ideja:

– Malo smo rastrzani između naših redovnih poslova, pa to ide sporije. Jao table su nam trenutno hobi sa lepom perspektivom. Planiramo da ponudu proširimo i da od hobija napravimo stvarnost, ako je to u zemlji Srbiji moguće. Mi verujemo. – dodaje Sonja Stefanović. Jao table  koštaju 1200 dinara i mogu se poručiti putem facebook stranice ili na ovoj adresi.

Škrabac “Škrabac“ Ane Babić u UK Parobrod Movie Hipster Kit Kreativni kompleti sa prepoznatljivim predmetima iz poznatih filmova i serija Popaj A kakav je vaš tattoo? Young Designers Holandski kolektiv YOUNG DESIGNERS u Novoj Iskri