skynews-sake-japan-rice-wine_4297983
U VAZDUHU · svet

Istraživači iz Japana otkrili su najnoviji način dolaska do alkohola – iz kore drveta. Još od 2009, istražuju različite načine dobijanja etanola, a sada su uspeli to da učine uz pomoć drveća.

Za dobijanje etanola, odnosno konzumnog alkohola, postupak je uključivao drobljenje kore drveta u posebnu pastu, a potom hidrolizu uz poseban enzim kako bi se dobio šećer. Šećer je fermentisan pomoću kvasca, a uspeli su da sačuvaju aromu drveta od kog je napravljen allkohol.

Kažu da je piće koje su tako stvorili slično onom koje je odležalo u drvenoj buradi i nadaju se da će ljudi moći da ga probaju do 2021. Do sada su isprobane varijante napravljene od kedrovine, breze i trešnje. Želja je da se napravi po jedna specijalizovana varijanta po regionu Japana.

hbz-kristen-stewart-cate-blanchett-lea-seydoux-georgia-may-jagger-1525886855 Kanski festival 2018: Najglamuroznija izdanja sa crvenog tepiha main126 Bolnička hrana širom sveta 450-year-old-church17 Drevna crkva izronila iz vode u Meksiku nova Ovaj pas će kraljevsko venčanje posmatrati iz svog „Vindzora“ · · ·