kamikaze-drunk-2000_cover
U VAZDUHU · svet

Japan ima relativno tolerantnu politku prema pijanstvu i dozvoljava svojim građanima da zadremaju na javnim mestima posle alkoholisanja u slučaju da su daleko od svog doma ili nemaju snage da stignu do njega. Ponekad, pak, policija mora da interveniše, ne bi li se uverila da je sa ovim uličnim spavalicama sve u redu.

Ovaj fascinantan fenomen je lepo prikazan na slikama koje vam predstavljamo. Njihov autor je Lee Chapman, fotograf koji već godinama godinama dokumentuje život u ovoj neverovatnoj zemlji.

17Alkohol je deo japanske kulture još od 3. veka. Danas se automati koji prodaju alkoholne napitke mogu pronaći praktično svuda, čak i na vrhu planine Fudži. Pivo, vino i viski su veoma popularni u Zemlji izlazećeg sunca, ali se tradicionalni sake i dalje najviše konzumira.

U našoj galeriji možete da vidite na kojim sve mestima su Japanci izabrali da zadremaju posle pijanstva. Deluje da im je svuda udubno!

Japanci nisu izbirljivi kada treba da zadremaju posle pijanstvaOtvori galeriju

pagecovecvece Neverovatne figure od cveća na festivalu u Holandiji the-pink-panther-1653920_1280-1000x500 U Londonu možete uzeti bolovanje zbog mamurluka pexels-photo-371900_cover Zašto je plava najpopularnija boja na svetu michelangelo-71282_1280-1000x500 Švedski milijarder poklanja 5 miliona dolara ako nađete rešenje za… · · · ·