japan fudbal
PULS GRADA · sport&rekreacija

U prvom kolu grupe H na Svetskom prvenstvu u fudbalu, japanski tim je iznenadio pobedom nad favorizovanom selekcijom Kolumbije. Japanski fanovi na tribinama takođe nisu razočarali, već su očitali lekciju iz ponašanja na stadionima drugim fanovima.

Japanski fanovi imali su puno razloga za radovanje nakon prve utakmice svoje selekcije u Rusiji. Nakon pobede nad Kolumbijom, nisu se prosto prepustili slavlju, već su odradili i svoj deo posla počistivši deo tribina na kom su se nalazili. Koristeći kese za đubre koje su unapred poneli sa sobom, skupljali su otpatke sa sedišta i iz redova nastale tokom 90 minuta utakmice.

To nije prvi put da navijači Japana pokazuju kako je bitno očistiti za sobom, ma gde da se nalazite. Oni su poznati po svom ponašanju posle utakmica, a u pitanju je stvar vaspitanja. U Japanu se smatra pitanjem kulture i kućnog vaspitanja da od malena vode računa da ne zagađuju okolinu i ne ostavljaju nered za sobom.

672168cba5759fb24720f771_rw_1920 INOV-8: Neka glava prati noge b05619925b26d5557ef4c67739f3bdd9 Radovanje zbog gola izazvalo mali zemljotres Run for the Oceans_adidas runners 1 Kako će adidas sprečiti zagađivanje okeana Nocni maraton1 9. Noćni maraton u Novom Sadu · · ·