Otohiko-fork-796x398
U VAZDUHU · tech/web

Ne postoji ništa gore za ručkom nego kada ste prinuđeni da sedite u blizini nekog ko vrlo glasno srče. Kao i u mnogim drugim slučajevima, Japanci ponovo imaju rešenje!

Njihova kompanija Nissin je izmislila specijalnu viljušku koja uspeva da neutrališe iritantni zvuk srkanja.

Na ideju za ovaj proizvod su došli nakon što primetili da su stranci u Japanu bili šokirani kada su posetili barove i restorana u kojima se jedu obroci sa rezancima i čuli veoma glasno srkanje lokalaca tokom obedovanja. Budući da su ovakva jela najukusnija kada se srču, male su su šanse da će se ova navika promeniti. Ljudi iz Nissina su, međutim, odlučili da ne ohrabre ljude da manje srču već da neutrališu taj zvuk nekim drugim zvukom.

Na samoj viljušci, inače nazvanoj Otohiko, postoji mikrofon koji detektuje zvuke srkanja i njihov intenzitet i informacije o tome šalje aplikaciji na vašem mobilnom telefonu. Gotovo istog trenutka, ona emituje glasniji zvuk koji neutralište srkanje. Pogledajte kako to funkcioniše u praksi u videu ispod.

Kao što ste verovatno primetili, sa ovom viljuškom se srkanje stvarno više ne čuje. Umesto toga, učesnici eksperimenta su bili iznenađeni glasnim zvukom koji podseća na zvuk talasa, ali i puštanja vode u klozetu, što baš i nije dobra reklama za proizvod. Čini se da su kreatori ovog proizvoda neutralisali jedan iritantan zvuk drugim ne baš prijatnim zvukom.

Kako god bilo, Otohiko viljuška će se pojaviti u prodaji od 25. decembra po ceni od 130 dolara. Ako razumete japanski i želite da obradujete blisku osobu koja srče, ovaj kreativni proizvod možete naručiti OVDE.

Galaxy Galaxy Tab A od osam inča: Idealan za celu porodicu pexels-photocover Tajne funkcije vašeg mobilnog telefona Facebook Google Deset najuticajnijih sajtova svih vremena as-we-are-selfies-8cover1 Da li bi dozvolili da se vaš selfi nađe na statui? · · · ·