page_cover
PULS GRADA · dizajn

Taku Oomura je nagrađivani japanski dizajner koji je uz pomoć 3D štampača od logotipa poznatih brendova napravio predmete koji imaju svoju upotrebu u svakodnevnom životu.

Među logotipima koji su doživeli transformaciju našli su se, između ostalih, i prepoznatljivi simboli kompanija kao što su Nike, McDonald’s, Coca-Cola, Honda i Louis Vuitton.

Fascinantno je videti kako je Toku iskoristio već postojeći dizajn za svoje potrebe. Da li bismo ovako nešto mogli nazvati primenjenom umetnošću, budući da je on konačno upotrebio ono čemu su se do sada dizajneri samo divili kao vrhunskim vizuelnim rešenjima, teško je reći. Logo Air Jordan patika izgleda sasvim prirodno kao ofinger, ali da li je ikome ranije palo na pamet da ga transformiše pre ovog talentovanog dizajnera?

Pogledajte kako izgledaju sve njegove kreativne transformacije poznatih brendova u galeriji ispod.

NikeOtvori galeriju
rings2-1516998882 Najlepše vereničko prstenje poznatih dama IKEA SAMMANHANG SAMMANHANG – za stvari bez kojih ne možete Bajs i zvonce - Ivana Novaković Cin Cin Bells: Zvonca za bicikle koja mame osmeh page-cover-dizajn-fail Primeri spektakularno lošeg dizajna koji će vas nasmejati · · · ·