anime-olimpijada
KULTURA · art

Naredne godine će se u Tokiju odigrati Letnje olimpijske igre. I dok ljudi iz organizacije vredno rade kako bi ova sportska manifestacija u prestonici Japana prošla bez greške, grupa ilustratora iz Zemlje izlazećeg Sunca je odlučila da da svoj doprinos promociji ovog velikog događaja.

Oni su se skoncentrisali na ono što najbolje znaju pa su napravili seriju ilustracija urađenih u stilu japanskih crtanih filmova, popularnih animea. One prikazuju različite junake koji bi trebalo da budu svojevrsne personifikacije zemalja koje učestvuju na Olimpijskim igrama. Tu su oni koji predstavljaju Nemačku, Kinu, Južnoafričku Republiku, Brazil i druge države čiji sportisti će se takmičiti u različitim disciplinama naredne godine u Tokiju.

Pogledajte u našoj galeriji neke od najzanimljivijih crteža koje je pripremila ova ekipa japanskih ilustratora, a za više informacija o kompletnom projektu, posetite njihov veb-sajt.

MeksikoOtvori galeriju
cover www.collater.al Skulpture Majkla Marfija koje će se poigrati vašom percepcijom BeFunky-collage Otvaranje julskih izložbi u Kulturnom centru Beograda ilustracije Iskrene ilustracije o problemima čovečanstva tetovaze-na-vratu Najbolje ideje za tetovažu na vratu · · · · ·