Akvarijum umesto javne govornice
PULS GRADA · dizajn

Ako verujete da smo svi mi potekli iz kapi vode, da smo nastali u velikom okeanu prošlosti, zajedno sa drugim živim bićima, od kojih smo, ako je verovati Darvinu danas mnogo sposobniji i inteligentniji, onda je susret prirode i modernog uvek dobrodošao. Radujemo se mi prirodi, ali uvek nekako iz daleka, a zahvaljujući dvojici veoma kreativnih ljudi, stanovnici pojedinih evropskih gradova već su imali priliku da uživaju u ovoj neobičnoj umetničkoj instalaciji.

Umesto starih telefonskih govornica koje su u vreme mobilne telefonije služile još samo kao suvišan dekor na ulicama ionako zatrpanih metropola, jedan umetnik i jedan dizajner smislili su kako da od nečega starog naprave nešto novo što će privlačiti pažnju više nego moderni butici, ili lepo uređeni kafići. Stare telefonske govornice koje su nekada bile jedini način da čujete glas nekoga kada niste u svom domu, sada su postale akvarijumi, i to za različite vrste riba, koje se bezbrižno prćakaju dok ih posmatraju slučajni, i namerni prolaznici.

Nekada su govornice služile da se oni bez kišobrana sklone od iznenadnog pljuska, verovatno je u njima i neki tajni agent dreždio čekajući da vidi ko će i kada da se pojavi, ali u njima je sigurno bilo i romantičnih izjava ljubavi, a verovatno i izliva strasti ili nežnosti. U svakom slučaju brige nema, ribe još nisu progovorile, i verovatno neće. A umetnička instalacija Benedetta Bufalinoa i dizajnera Benoita Deseillea ostaje da stoji, u čeličnom kovčežiću ispunjenom vodom, a ribice žive mirno, bez obzira na ogroman broj turista i lokalaca koji radoznalo gledaju u novotariju na uglu.

Kreacija umetnika Benedettoa Bufalinoa i njegovog kolege dizajnera Benoita DeseilleaOtvori galeriju
Izložba italijanske bižuterije Izložba „Lepota koja se nosi. Velika italijanska bižuterija“ od 11. decembru 11204388_861289583907238_6592413381032646828_n POLYHEDRA 3D štampa: Fascinantna realnost Trilobis-designrulz-1 Trilobis 65: Prva eko-jahta sa pogledom ispod vode Kreativne kućice za ptice Home tweet home: Najkreativnije kućice za ptice · ·