Aleksandra Denda
KULTURA · muzika

Nakon završenog američkog muzičkog koledža Berklee, Aleksandra Denda objavila je autorski album ,,Dreamer“, jedinstvenu kombinaciju neo soula, džeza, R&B-a i elektronike. Pevačica tvrdi da će se njena muzika dopasti svima koji vole Esperansu Spalding, Gretčen Parlato, Braderli i Džil Skot.

Uz podršku njujorške organizacije umetnika Leitmotiv Arts, album Dreamer je predstavljen 16.marta američkoj publici u klubu ,,DROM’’ u Ist Vilidžu.  Album je dostupan svetskoj publici online na njenom websajtu  www.aleksandradenda.com

Album Dreamer se sastoji iz pet numera čiji je autor Denda, a koje je producirao Giosue Greco iz Los Anđelesa. Uz to, album sadrži i šestu, bonus pesmu, Already Here koja predstavlja saradnju sa indijskom pevačicom i tekstopiscem Vasudom Šarmom, i koja je odmah nakon objave 29. februara dobila podršku indijskog MTV-ja i magazina Roling Stone India.

Aleksandra Denda trenutno živi i stvara u Njujorku. Nakon studija na Berklee College Of Music, ona godinama nastupa i snima širom Sjedinjenih Američkih Država, Evrope i Azije. Kao osnivač benda Aleksandra Denda group, neguje zvuke soul-a, džeza, R&B-a ali i note Južne Amerike- brazilijane. Ona je takođe i suosnivač vokalne grupe ROSA, koja je jedina autentično-srpska a capella grupa na američkom kontinentu. Neki od njenih projekata uključuju saradnju sa Majklom Linčom (Big Mike), bivšim učesnikom emisije Američki idol kao i snimanje sa zvezdom flamenka Hoseom Merseom na  albumu Mi Unica Llave, koji je bio nominovan za Latinoamerički Gremi.

Dan Stuart Dan Stuart, Fernando & Antonio Gramentieri u klubu Elektropionir The Vaccines Tinariwen The Vaccines i gitarski pobunjenici na Exitu Stare pesme u novim filmovima Stare pesme u novim filmovima Kralj Čačka Kralj Čačka pred beogradskom publikom