Zabava sa prijateljima
U VAZDUHU · urban flash

Prema neuronaučnim istraživanjima poslednje generacije na Northwestern Univerzitetu, koje je potrajalo preko deceniju, dostizanje najvećeg osećanja sreće nema nikakve veze sa iskustvima koja ćete steći, materijalnim bogatstvom koje može ali i ne mora postati vaše, sa ubeđenjima ili nekakvom ličnom filozofijom. Ma, ništa od toga!

Velika očekivanja bila su usmerena prema raznim pojmovima, ali rezultati istraživanja pokazali su da je ključna odluka o tome sa kim ćete provoditi svoje slobodno vreme. Ipak, navode stručnjaci da ovo ne znači isto što i stara izreka: „Pažljivo birajte svoje prijatelje!“.

Postoje dve osnovne premise koje ukazuju na istinitost rezultata dobijenih ovim istraživanjem. Prva je da donošenje odluka često umara i iscrpljuje čoveka, i da su istraživanja pokazala i dokazala da ljude mentalno iscrpljuju konstantna odlučivanja. Dok druga premisa kaže da ljudi imaju verovanja, koja su iskrivljena, pogrešna pa i lažna, da kada odlučuju imaju kontrolu nad sopstvenim životom. Tako verujemo da ako donosimo dobre odluke uvek ćemo ići stazom sreće i uspeha, međutim…

Kada biramo one sa kojima se družimo, to znači da biramo i način na koji ćemo posmatrati svet oko sebe ali i sebe. Konkretno, ako imamo za prijatelje one duhovite oni će nas oraspoložiti, ali i učiniti da brže mislimo i sami postanemo duhoviti i svet gledamo iz drugačije perspektive nego sa onima koji su uvek nezadovoljni. Trebalo bi, ipak u životu odabrati nekoliko ključnih prijatelja, drugačijih po svojoj prirodi, koji će nam kroz druženje sa njima, dati kompletniju sliku ličnog života, i sveta koji nas okružuje!

 

 

 

pagecover 15 zanimljivih činjenica za ljude koji vole zanimljive činjenice Maskiranje u busu Propisno se sakrijte od kontrole pagecover Mali budžet za maskiranje, ali rezultat je spektakularan Autobus Koja su sedišta najbezbednija · ·