9-2
U VAZDUHU · flešbek

Andre „The Giant”, rođen je kao Andre Rusimov, bio je sin bugarskih emigranata koji su došli da žive u Francusku. Bavio se rvanjem, a vremenom je postao legenda ovog sporta.

Bio je visok 223 centimetara, težak oko 240 kilograma, što je bilo dovoljno da u potpunosti zasluženo dobije nadimak Džin. Njegova veličina i snaga su bili toliko neuobičajeni da je jednostavno morao da postane medijska ličnost. Slavu je stekao u Americi, baveći se rvanjem, odnosno, borio se u ringu kao kečer, a najveći rival mu je bio slavni Hulk Hogan, protiv koga je vodio najneizvesnije borbe tokom osamdesetih godina. Popularnost koju je stekao u američkom rvanju mu je donela i nekoliko uloga na filmu. Sarađivao je sa velikim holivudskim zvezdama, a zanimljiv susret je imao sa Arnoldom Švarcenegerom na snimanju Konana, kada su svi prisutni imali priliku da vide koliko Arnold sićušno izgleda u odnosu na Andrea.

Na osnovu njegove visine i težine, lekari su mu predviđali da će umreti pre 40. godine, ali ih je ipak prevario i umro je sa 46. godina. Tokom života je voleo da uživa u hrani i piću. Ljudi su ga smatrali za osmo svetsko čudo, što je on donekle i bio, a u našoj galeriji pogledajte fotografije kako je izgledao jedini, pravi džin.

LImenka piva u ruci AndreaOtvori galeriju
Naslovna fotografija Laza protiv Zmaja: Najveći skandal srpske književnosti pagecovertattoo Tetovaže iz viktorijanskog doba assclyde_cover Istorija Evrope od 400. godine pre nove ere do danas Beogradski konjanik Beogradski konjanik jaše već 135 godina · · · ·