sb
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Ko nije čuo za američki lanac kafeterija Starbucks? Na svetu postoji više od 20 hiljada kafića, a u filmovima je neizostavna scena u kojoj junak popije kafu u Starbucksu. Neki od nas, kada otputuju u drugu zemlju često baš u Starbucks lokalima obavezno svrate na kafu.

Ovde tačno znate kakav vas ukus očekuje kada popijete kafu, isti je u svakom kafiću u svakom delu sveta. I njihovi lokali uglavnom isto izgledaju. No, uprkos uniformisanom izgledu, „provuče“ se tu i poneki super originalni lokal. Od kada je prvi kafić otvoren u Sijetlu 1971. godine, Starbucks je postao jedan od najprepoznatljivijih brendova na svetu.

Iako Starbucksovi kafići širom sveta liče kao jaje jajetu, ima i onih koji su zaista jedinstveni. Pa pored uživanja u čaju, kafi, pecivima i sendvičima, ljudi mogu da uživaju i u njihovoj jedinstvenoj arhitekturi. A u rodnom Sijetlu se nalazi najveći Starbucks na svetu, prostire se na 1400 metara kvadratnih. U galeriji pogledajte koji su to kafići malo drugačiji i kako su savršeno stopljeni sa kulturnom sredinom u kojoj posluju.

Starbucks u vozu u ŠvajcarskojOtvori galeriju
bb Futuristička biblioteka u Francuskoj kina Zeleni soliteri: Vertikalna šuma u Kini coverspavacasoba Kako da dekorišete spavaću sobu za proleće kamp Neverovatna mala kuća na točkovima · ·