Čvrsta guza
PULS GRADA · sport&rekreacija

Možda neki misle da je rano, ali mi mislimo da je pravi trenutak da otpočnete sa pripremama za novu prolećno-letnju sezonu laganih krpica koje više otkrivaju nego što skrivaju. Da, da, ako sada svom telu pružite malo napora, vašoj sreći za mesec ili dva neće biti kraja. Zategnuta guza je uostalom uvek u modi…

Šta vam je potrebno da biste postali zadovoljni sobom i svojim izgledom. Prvo malo samodiscipline, a to znači da bi trebalo da od vežbanja napravite naviku a ne nekakvu obavezu pred kojom hukćete i cokćete. Kada primetite prve rezultate i kako vam se telo lepo promenilo, nastavite, motivišući sebe da vežbe ponavljate u više od jedne serije. Ali, za početak neka bude po 15 ponavljanja, nije mnogo a nije ni tako teško, kao što već sada mislite.

1. Polučučanj na jednoj nozi
Ponovite vežbu 15 puta za svaku nogu. Čak i ukoliko ne vežbate znate da kada učvrstite noge i vaša guza će početi da se menja, tačnije kao da će se malo podići. Ovaj broj ponavljanja je sasvim dovoljan za početak, zato ustanite sa te stolice, idemo jedan, dva…

2. 15 dubokih čučnjeva
Pobrinite se da vam kičma ostane prava i da se spuštate ravnomerno tako da obe noge i kolena opterećujete istom snagom. Kao na slici, neka vaš raskorak bude dovoljno širok, a čučanj dubok, samo tako vežba ima efekta.

3. Podizanje noge (15 ponavljanja)
Dlanovi bi trebalo da su na podu, proverite da li su vam ruke razmaknute dovoljno, ali ne previše široko. Kada budete stabilni znaćete da ste uspeli, no budite oprezni, leđa su osetljiva prilikom ove vežbe.

4. Podižemo i ruke i noge istovremeno
15 ponavljanja će biti sasvim dovoljno. Imajte na umu da ova vežba treba da optereti mišiće nogu nikako kičmu, tako da je potrebno da ih dižete ravnomerno, što više možete ali vodeći računa o tome koliko ste podigli i ruke, naravno.

5. Pete idu gore
Dlanovi služe za oslonac, i ona jedna spuštena noga, a druga ide gore, ravnomerno i to 15 puta. Neće biti previše lako, ali taj broj ponavljanja je najmanji moguć ako zaista hoćete da vidite rezultate.

6. Delimični čučanj s tegovima (ili knjigama)
Izvođenje ovoh delimičnih čučnjeva se izvodi tako da bii vaše noge i guza sve vreme izvođenja vežbe trebalo da budu pod pritiskom (15 ponavljanja). Ne zaboravite da dišete, udah dole, izgah gore…

7. Istezanje kukova
U polu savijenom položaju 15 puta dizati bućica. Guza gurnuti natrag mišiće treba biti napeta tijekom cijele vježbe.

Čučanj na jednoj nozi sa opterećenjem
Kada savijate nogu vodite računa da ona bude u ravni sa podom. Vodite računa da ne uzimate preteške tegove, posebno ako niste u formi. Čuvajte zglobove i ispravite leđa!

Automatski nacrt Joga u kiltu Reebok XChallenge CrossFit takmicenje (8) „Dream Co“ pobednici prvog Reebok „X-Challenge“ mike-horn-diet-3_cover Majk Horn: Snovi kojih se ne plašiš nisu dovoljno veliki Coca-Cola ambasadori Pokreta za radost Coca-Cola ponovo pokrenula konkurs za profesionalne trenere · · · ·