Hrana
PULS GRADA · gastro

Sigurno ste hiljadu puta poželili da i vi dekorišete hranu kao u restoranima ili kao na Instagramu. Pa niste sigurni kako da to uradite, niti koje se to namirnice koriste kao dekoracija. Upravo zato najčešće odustanete. Jedna od stvari jeste avokado koji se seče na „ruže“ kao što se seku jabuke. I to je ono što se stavi na tost ili kraj tanjira i izgleda kao latice cveća koje se suptilno otvaraju.

Oruđe koje vam je potrebno za dekorisanje hrane je jednostavna ljuštilica za povrće koju sigurno imate kod kuće.

Novi trend aranžiranja hrane jeste da skroz oljuštite avokado, presečeta ga i stavite u tanjir, jer ovo ipak zahteva manje muke, a vizuelno izgleda veoma dobro. Dakle, avokado je voćka za ukras.

Povrće bolje izgleda kada se oljušti, zato, jednostavno uklonite koru, na vama je da odredite da li želite da izgleda deblje ili tanje i super je što ovako možete dekorisati tikvice, krastavce, šargarepu, celer, čak i kuvani krompir.

Sir obavezno dodajte preko salate ili povrća a za dekoraciju koristite polutvrdi ili tvrdi sir jer se oni lako mogu seckati na tanke listove. Takođe, na testeninu obavezno dodajte parmezan, i možete malo sve zapeći u rerni. Kad izvadite iz rerne postavite na Instagram, pošto će izgledati sjajno.

Avokado nije jedino voće koje možete aranžirati uz pomoć ljuštilice. Odaberite voće koje je zrelo a čvrsto i pokušajte da ljuštitite, videćete kako će sjajno izgledati. Možete ljuštiti jabuke, šljive, dinje, kivi, limun… Voće pomešajte u salatu ili jednostavno stavite u tanjir sa predjelom i dobićete izgled tanjira kao iz restorana.

Šta je obork bez poslastice? Stoga, ljuštilicu u ruke i narendajte čokoladu preko vašeg kolača. Pazite da čokolada ne bude ni premekana a ni pretvrda jer se neće moći rendati. Ali, vredi se pomučiti jer svaki kolač će izgledati kraljevski.

Ovo su jednostavni trikovi i uz malo vežbe i vi ćete ubrzo imati super dekorisanu hranu za Instagram. Ili prosto super dekorisanu hranu za sebe. Bitno je da se uživa i u zalogaju i u izgledu onoga na tanjiru.

Pizza Bar Pizza Bar: Mesto kojem se uvek rado vraćamo Špaklica Špaklica: Egzotičan sladoled za vrelo beogradsko leto hrana Šta se jelo koje godine Foto izvor: Pexels Šta sve možete dodati u pivo i dobiti još bolji ukus ·