main_1200
KULTURA · fotografija

Fotografkinja Jelene Janković iz Beograda, doživela je veliki uspeh na internacionalnom foto-konkursu „Sony World Photography Awards 2017″. Jelena je kao finalista ušla u kategoriju ulične fotografije („street photography“), sa fotografijom pod nezivom „EXIST“, i osvojila prvu nagradu u nacionalnoj kategoriji – „Serbia National Award“.

Nagrađena fotografija biće prikazana u londonskoj galeriji Somerset haus od 21. aprila do 7. maja, nakon čega će započeti svetska turneja izložbe.

Jelena o svojoj fotografiji kaže: „Godina 2016. me podseća na vreme kada je selfi kultura počela da označavati naše postojanje; svi treba da saznaju ako smo negde, ili ako radimo nešto. Dok iščekujemo potvrdu drugih, propuštamo priliku da uživamo u svetu koji nas okružuje.“ Fotografija je snimljenja na koncertu Massive Attack u Puli, Hrvatska, u avgustu 2016. godine.

Detinjstvo (foto: Adrian C. Murray) Fotografije koje čuvaju magiju detinjstva rusija Rusija kakvu ne viđamo na razglednicama Pre i posle koncerta Šta se njima dogodilo? lutke Sense of Guilt: Erotske fotografije na kojima su plastične lutke · · · ·