jesen
PULS GRADA · zdravlje

Jesen je donela gomilu stvari koju smo čekali cele godine. Sad nam ne treba izgovor da ispod ćebeta gledamo filmove i ne idemo nikuda, možemo da nosimo kape i jakne koje obožavamo, imamo i veći apetit nego tokom leta. A ima svakako još mnogo stvari kojima se radujemo.

Hladnije vreme je donelo promene u našem načinu života. To ima učinka na naše telo i um, a nekada toga nismo ni svesni. Možda ste primetili da vam se seksualni apetit povećao. To je dobro, zar ne? Takođe, možda ste primetili da vam je memorija bolja. Preko leta je možda teško usredsrediti se na jedan zadatak, ali jesen donosi promene. Bolja koncentracija i veća produktivnost počinju s jeseni.

Više sna nam donosi jesen. Oktobar je mesec kada ljudi najviše spavaju, u proseku 2,7 sati više nego obično. Takođe, snooz se češće aktivira s jeseni. Ovo spavanje je suprotno insomniji i zove se hipersomnija. Naravno, sve ovo ima veze i sa kraćim danima i dužim noćima i naše telo želi da uzme najbolje što može.
Već smo rekli jednu radosnu vest: s jeseni se javlja veće zanimlanje za seks. Istraživanja su pokazala da se tokom jeseni u telu podiže nivo testosterona i estrogena a to znači da smo i mnogo više zainteresovani za igrarije u krevetu. I kod muškaraca i kod žena je libido povećan, pa iskoristite jesen. Za spavanje ili ovo drugo.
giphy-31
Takođe, prošlo je leto, vreme kada zbog povećane koncetracije znoja i vlage postoji veća šansa da dobijemo neku nelagodnu infekcija intimnih delova tela. Hladniji meseci mnogo više vole žene, tada je manje verovatno da će se pojaviti ono neprijatno peckanje, ili da će nam urinarni trakt signalizirati još jednu prehladu u nizu.

Dijeta za tinejdzerke cover Koristan priručnik: Dijeta za tinejdžerke – UPS! alkohol Koliko moramo da vežbamo ako konzumiramo alkohol? iop Tekila je korisna za naše zdravlje? Najgori šefovi na filmu Da li je vaš nadređeni emocionalni vampir? · ·