Tematska vodjenja Narodni muzej
KULTURA · art

U okviru stalne postavke Narodnog muzeja, od septembra posetioci mogu uživati i u tematskim vođenjima četvrtkom od 18 časova.

Posetiocima će na ovaj način biti pružena mogućnost da prilikom posete muzeju neposredno od muzejskih stručnjaka saznaju nešto više o pojedinim segmentima stalne postavke, fenomenima i pojavama iz prošlosti o kojima svedoče odabrani eksponati iz bogatog fonda Narodnog muzeja. Svakog četvrtka će kustosi Narodnog muzeja i gostujući predavači izborom zanimljivih tema i na ovaj način upotpuniti mogućnosti različitih povoda za muzejsku posetu.

Tokom septembra posetioci će takođe imati priliku da prisustvuju tematskom vođenju kustoskinje Zbirke strane umetnosti Jelene Dergenc, koja će 20. septembra zainteresovanima predstaviti izbor ove prestižne zbirke koji je našao mesto na stalnoj postavci, a poslednjeg četvrtka, 27. septembra, u okviru antičke postavke dr Mirjana Glumac će održati vođenje na temu Grad mrtvih u svetu živih – sahranjivanje na Kosmaju u doba Rimljana.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Izložba „Između nas“ u Salonu Muzeja savremene umetnosti OKTOBARSKICao 57. Oktobarski salon: Čudo kakofonije christy-lee-rogers-muses-1-cover Podvodne fotografije koje izgledaju kao dramatične barokne slike collage Lista najboljih muzeja na svetu za 2018. godinu ·