cover
PULS GRADA · lepota

Sve što vam je potrebno kako bi vaše lice bilo savršeno očuvano i negovano tokom varljivih jesenjih dana, nalazi se na dohvat ruke. Zato zaboravite na skupe tretmane i kupovne maske pune hemikalija, već u toplini svog doma priuštite sebi pravu negu. Savet je da svakako isprobate sve četiri maske, kako biste ustanovili koja vam najviše prija.

Maska za lice od bundeve

Bundeva je puna vitamina A, poznatog po tome da ima svojstva koja leče kožu. Pored toga, bundeva u sebi zadrži još i vitamin C, kao i cink, što govori u prilog tome da će ova maska odgovarati svim tipovima kože. Med i mleko će se, s druge strane, postarati da vam koža bude blistava i zategnuta.

Sastojci

1 kašičica narendane bundeve
1 kašičica meda
½ kašičice mleka

Pomešajte sve sastojke. Nanesite ih ravnomerno na čisto lice, i blago utrljajte u kožu kružnim pokretima, izbegavajući područja oko očiju. Ostavite je da stoji 15 do 20 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

Maska za lice od cimeta i muskatnog oraha

Ova dva ukusna začina ne samo da fantastično mirišu, već i kriju blagotvorna dejstva za vašu kožu. Cimet je prirodni antiseptik, a i vašem licu će pružiti efekat pilinga. Muskatni orah ima anti-inflamatorno dejstvo, te može znatno smanjiti pore i umanjiti pojavu akni. Ali vodite računa na ovo upozorenje – muskatni orah zna da nepovoljno deluje na osetljivu kožu, pa prvo isprobajte masku samo na jednom delu lica, da biste videli inicijalnu reakciju.

Sastojci

¼ kašičice cimeta
¼ kašičice muskatnog oraha
1 kašičica meda

Prvo dobro promešajte sve sastojke. Onda ih veoma blagim kružnim pokretima nanesite na prethodno očišćeno lice. I u ovom slučaju izbegavajte zone oko očiju. Ostavite da maska stoji oko 20 minuta, pa je nakon toga nežno isperite mlakom vodom.

Maska za lice od svežih brusnica

Brusnice u sebi imaju vitamin C i K, ali i obilje antioksidansa koji će pomoći da koža deluje zdravo, kao i da se tamni krugovi oko očiju smanje. Dodatak meda i jogurta doprineće umirujućem efektu, što je pogodno za svaki tip kože.

Sastojci

6-7 izdrobljenih svežih brusnica
1 kašičica meda
1 kašičica jogurta

Kao i u prva dva recepta, za početak pomešajte sve navedene sastojke. Posle toga nanesite masku na prethodno oprano lice, i izbegavajte deo kože oko očiju. Ostavite je da stoji 15 minuta, a zatim je isperite.

Maska za lice od kruške

Kruške, pored raznih vitamina i minerala, u sebi sadrže još i gvožđe, magnezijum i vitamin B. Stoga su one podjednako zdrave za vaš organizam, kao i za lice. Osim njih, u ovoj maski ovsene pahuljice odlično će poslužiti kao vrsta pilinga, te ćete dobiti slučaj 2 u 1, iliti – i masku za lice i piling.

Sastojci

2 kašičice narendane kruške
1 kašičica meda
1 kašičica ovsenih pahuljica

Sve navedene sastojke dobro promešajte, pa ih nanesite na lice. Ostavite masku da odstoji 20 minuta, a dok je budete ispirali vodom koristite se kružnim pokretima kako biste uradili i piling.

K-Beauty Srbija K-Beauty Srbija: Kako da regenerišete kožu na najbolji način! PR - Septembar - Y KOOZMETIK: Ulje za masažu Y Slika 1 MND Dental: Lako do blistavog osmeha azrouel-bbt-f14-020-1535992742 Nokti u trendu za predstojeću sezonu · · · · ·