cover www.pinterest.com i www.inspo.alifinds.net
PULS GRADA · deca

Jesen polako stiže, a uz nju i promena dečje garderobe. Probudite njihovu maštu, sugerišite im šta je lepo i korisno kada je odevanje u pitanju, ali ih pustite da sami izaberu kako bi znali da je njihovo mišljenje važno. Tako ćete im pomoći da formiraju svoj stil, pa neka se upoznaju sa teksturama materijalima, bojama i dezenima. Odlazak u školu, a pogotovo ako su tek sada krenuli, dodatno će biti važan za mališane, pa evo nekoliko modnih jesenjih predloga koji će i vama i njima pomoći da sve lepše i lakše prođe.

Opasne mlade dame

Sada kada se sve više govori o ženskim pravima i ravnopravnosti, dobro je takve kvalitete od malih nogu negovati kod dečaka i devojčica. Da, šarene haljinice mogu biti lepe, ali devojčice neće ništa manje biti ženstvene i u kožnoj jaknici ili farmerkama. A upravo će ova dva komada biti idealna za jesen. Farmerke će ići uz sve, a posebno ako na sebi imaju neke simpatične detalje u vidu aplikacija. Takođe, kožna jakna se uklapa uz skoro svaki odevni komad, a u sebi nosi diskretnu buntovničku notu. Cipelice kao što su DR. Martens ili takozvane “oksfordice” uvek su u modi, a zbog njihovog kvaliteta vredi uložiti jer će trajati na duge staze.

Žuta kao dominantna boja

Od drečavo fluorescentne, pa do one boje senfa, žuta definitivno obećava da će biti najaktuelnija za jesen/zimu kada govorimo o odeći za decu. To je boja sunca i uvelog lišća, boja koja se lako kombinuje. Žuta može poslužiti kao podloga na kojoj će se pojaviti drugi ukrasi i dekoracije, ali još bolje funkcioniše samostalno – bez ikakvih dodataka u formi paterna i printa. Devojčicama će lepo stajati od glave do pete, a dečacima bi žuta majica ili trenerka osvežila kompletan garderober.

Neizostavni floralni motivi

Bilo koje godišnje doba da je u pitanju, cvetni motivi su uvek in, a posebno ako govorimo o dečjoj odeći. Oni obogaćuju garderobu i daju joj autentični izgled. Dobar primer za to je svakako brend Gucci, čija kolekcija za decu obiluje raznim teksturama, neobičnim paternima i motivima, od kojih je cveće najzastupljenije. Pored klasičnih haljina dugih rukava za devojčice, interesantne su i dukserice za dečake. Preporuka je da floralni motivi budu zastupljeni u kombinaciji sa drugim geometrijskim paternima, jer će se na taj način kreirati slojevitost i unikatna dinamika u stilu klinca ili klincize.

Skejterski fazon

Za sve mališane sportskog tipa koji vole da se igraju, bave sportom i budu aktivni, skejterski stil biće idealan. Ne samo da će vizuelno dobro izgledati, već će omogućiti devojčicama i dečacima da se osećaju komotno i lako kreću. Patike i soknice uz haljinu, ili majica sa natpisom upasana u lagane pantalone, biće dobra rešenja za devojčicu. S druge strane, za dečake, lepa dukserica sa kapuljačom uz duži šorc, biće pun pogodak. Na ove kombinacije dodajte još naočare za sunce i kačket, kako biste upotpunili čitav skejterski dojam.

Kul kape

Evo jedne modne ideje uz pomoć koje ćete naučiti vaše dete da šije. Kupite običnu oblu kapu, a zatim i razne aplikacije, ukrase, šljokice, perle… Zatim provedite kvalitetno vreme zajedno dizajnirajući i prišivajući razne komade na samu kapu. Osim što će vaše dete provesti vreme sa vama, naučiti nešto novo, i dobiti unikatnu trendi kapu, moći će i da se pohvali svojim drugarima, a onda i njih nauči nečem zabavnom i korisnom.

Reklamica City letnja preporuka #80: Knjigralište – za decu i roditelje maxresdefault Tata uči bebu da puzi u zabavnom videu Samsonite Kako da izaberete idealan ranac za vaše dete? page-cover-programiranje City letnja preporuka #92: Knjige o programiranju za početnike · · · · · ·