Jesenji parfemi
PULS GRADA · lepota

Novo godišnje doba, novi parfem? Što se mene tiče, može. Jer jedan od lakših načina da osvežite stil i spremni dočekate zimsko vreme nalazi se upravo u bočici, a sve što treba je da pronađete onaj koji vas zove po imenu i čini da se osećate savršeno. Jesen je pravo vreme za bogate zemljane i drvenaste note koje će vas prošetati kroz vlažne dane i oštre večeri, bilo da su ušuškane ispod omiljenog ćebeta ili odzvanjaju zvukom čaša za šampanjac.

Givenchy Dahlia Divin Visoka moda, svečane i raskošne haljine su ono po čemu  je Givenchy prepoznatljiv, a kako bi nam novim parfemom ispričao modernu bajku, Riccardo Tisci je kreirao posebno glamuroznu zlatnu haljinu, za čiju izradu bilo potrebno čak 500 sati. Zaštitno lice je Alicia Keys, a Dahlia Divin je miris koji će u svakoj ženi otkriti boginju: vanvremenska, elegantna parfemska voda koja očarava sočnim i slatkastim visokim notama koje miluju čula i zrače senzualnošću, i baš kao i haljina, asocira na visoku modu. Dahlia Divin spada u chypre cvetnu porodicu mirisa, sa svetlucavim gornjim notama Mirabelle šljive, srednjim notama sambac jasmina i belog cveća, i osnovom sačinjenom od sandalovine, vetivera i pačulija, koja je tu da unese dozu ozbiljnosti.

Avon Luck je novi parfem u Avon mirisnoj porodici, a njegovo zaštitno lice, Marija Šarapova, savršeno je oličenje duha sreće zarobljenog u ovoj bočici. Miris koji spada u cvetno-orijentalnu kategoriju sa dodatkom voćnih nota i sastoji se od italijanskog bergamota, crvenog voća i mandarina kombinovanih sa belim cvećem i sandalovinom, širi pozitivne vibracije i garantuje dobro raspoloženje svakog dana. Blistave i iskričave note sa daškom citrusnog i crvenog voća čine ga istovremeno jedinstvenim i univerzalnim. Prava je poslastica za ljubitelje nepretencioznih, osvežavajućih mirisa – iskričav i veseo, u početku svež i ležeran, a vremenom sve senzualniji, topliji i udobniji.

Frapin Nevermore Ako niste od onih koji vole da mirišu na kolačiće, Frapin za vas ima nešto potpuno drugačije: začinjeno, mračno i hladno. Zamišljen kao omaž Edgar Alan Pou i njegovoj pesmi Gavran, sa namerom da dočara magiju misterioznih i maglovitih noći, parfem Nevermore inspirisan je tajnim posetiocem koji je svake godine na njegov rođendan obilazio grob i ostavljao bocu konjaka i buket ruža.  Pa ako priča nije dovoljna, zaljubićete se u ovu neočekivanu drveno mošusnu kombinaciju koji se otvara oštrim aldehidima, nastavlja začinjenim duetom crnog bibera i muškatnog oraha, da bi se suptilno prelio u mračne note ruže, vina i šafrana natopljene kedrom i ćilibarom.

 

Najseksipilniji muškarac u 2014. godini Ko je odneo titulu najseksipilnijeg muškarca u 2014. godini Kozmetika u koju vredi uložiti Pet kozmetičkih proizvoda u koje vredi uložiti Kad deca šminkaju svoje majke Kad deca šminkaju svoje mame Pirelli Calendar 2015 Šta se sve krije u novom Pirelli kalendaru