Topla čokolada
PULS GRADA · kulinarka

Topla čokolada je greh koji sebi možemo da dopustimo tokom ovih hladnih dana. Posle oštrog vetra, kiše i šetnje po hladnom gradu, jedino što vam može pomoći da se okrepite kad dođete kući je šolja nekog toplog napitka. Neko želi kafu, neko čaj ili kuvano vino, ali mi vam preporučujemo božanski ukus tople čokolade.

Ne zaboravite ovo je energetska bomba, pa konzumirajte ovaj napitak s merom.

Potrudili smo se da ova topla čokolada bude što je mogućemanje kalorična, tako da mleko i zaslađivač mogu da budu dijetalniji, jedino ne smete da štedite na kvalitetnom kakau.

Potrebni sastojci za jednu šolju:

250 ml mleka (možete da koristite sojino, bademo ili pirinačno mleko)

2 kašike prirodnog kakao praha

1 kašičica zaslađivača (šećer, ali možete da koristite med, steviju ili sirup agave)

Malo vanilin šećera i cimeta

Uputstva za pripremu:

Zagrejte mleko na tihoj vatri. Pomešajte kakao, zaslađivač i cimet i dodajte kašiku mleka kako bi se svi sastojci spojili. Dodajte ovu smesu u mleko i pojačajte temperaturu i kuvajte mešajući, ali nemojte da dozvolite da mleko provri. Na kraju dodajte malo vanilin šećera. Ako ste u hedonističkom raspoloženju, dodajte malo šlaga pri serviranju.

Kako ispravno iseći tortu Kako da pravilno isečete tortu? Čorba od kestena Recept za jesen: Neverovatno ukusna čorba od kestena kefir-8070(pp_w751_h500) Kefir ulazi u krem društvo Nutella Recept: Mini-pica sa Nutelom