cover
PULS GRADA · lepota

Kako leto prolazi tako sa njim nestaju jarke i vesele boje za nokte. Jesen je vreme da opet počnete sa eksperimentisanjem, a vaši nokti mogu biti dobra podloga za nove i interesantne trendove. Kao i obično, naćiće se za svakog po nešto, jer će biti prisutni i tamni i svetli tonovi, ali u pratnji šljokica, slikarskog umeća i drugih intervencija.

Slikarski potezi četkicom

Ove jeseni oslobodite ruku kako biste dobili izgled umetničkih noktiju. Za početak nanesite neutralnu nijansu, ili se odlučite za belu ili crnu podlogu, a možete naneti i samo sloj providnog laka. Zatim brzim i oštrim potezima nanesite drugi lak za nokte koji ste odabrali. Na ovaj način oslikajte cele nokte ili samo vrhove noktiju, ako više volite da ostavite blaži utisak. Važno je da se vide potezi četkice i da slojevi ne budu ravnomerno nanešeni. Kao druga boja kojom ćete iscrtavati nokte preporučuju se metalik nijanse u srebrnoj, zlatnoj ili bronaznoj.

Neobični neutralni tonovi

Bež i braon boje kao i sve one koje imitiraju nijanse kože i peska u poslednje vreme veoma su popularne u trendovima vezanim za šminku. Sasvim je logično bilo da će se posle senki za oči, hajlajtera i karmina, spustiti i na nokte. Poigrajte se sa nijansama, pa nanesite lak za nokte koji je u identičnoj boji kao vaša koža, ili namerno izaberite znatno tamniju nijansu. Nakit se lako kombinuje uz ovaj trend, kao i sva garderoba, pa će biti jednostavno uklopiti ga uz svaki izgled. Daleko bolje će izgledati mat lakovi, pa se potrudite da izbegnete sve one koji u sebi imaju sjaj.

Inovativni frenč manikir

Što je mala crna haljina u svetu mode, to je takozvani frenč manikir za nokte. Uvek mu se vraćate kad nemate novu inspiraciju, jer lepo izgleda, dobro pristaje svakoj dužini nokta, veoma je primetan i nije previše napadan. Ali ako želite da malo razbijete rutinu, dovoljno je da vrhove obojene u belu boju zamenite nekom drugom, sivom na primer. Takođe u pitanju ne mora da bude jedna linija koja ide dužinom nokta, već ih može biti više unakrsnih, kako bi unele geometrijsku dinamiku.

Nokti poput zvezdanog neba

Ovde nije u pitanju odabir laka koji u sebi već sadrži mini zvezdice koje se regularno nanose na nokte, već je poenta u tome da nađete inovativne načine da vaše šake zablistaju. Jedan od predloga je da koristite šljokicavi lak koji ćete u više slojeva naneti samo na donji deo nokta. Zatim možete iscrtati oblik zvezde celom dužinom nokta, ili pak preko tamne podloge kao detalj dodati zlatnu boju u kombinaciji sa šljokicama i kristalićima, koje će podsećati na zvezdano nebo.

Tamna strana laka za nokte

Jesen i zima dobro su vreme i za nošenje tamnih lakova za nokte – od gotik crne, preko teget boje noći, pa do bordo nijanse vina. Lak ne mora po svaku cenu biti mat, i onaj koji ima odsjaj dobro će izgledati jer će tako boja biti istaknutija. Ako želite da postignete misteriozniji efekat, drugom svetlijom bojom laka za nokte iscrtajte simbole ili interesantne odlike preko tamne osnove.

Pre nego što pustite mašti na volju i počnete da šopingujete lakove za nokte, pogledajte galeriju za još svežih ideja.

Jesenji trendovi za lepe i atraktivne nokteOtvori galeriju
U koju boju posle leta U koju boju da se farbate posle leta? bradecover Pobednici takmičenja za najbolju bradu 2017. maxresdefaultcover Talasaste obrve: Trend u šminkanju koji je pokorio Instagram taylorswiftcover Kako se korejska „beauty“ blogerka transformiše u Taylor Swift · · · · · ·