Jessie Ware
U VAZDUHU · intervju

Britanska pevačica Jessie Ware ima tri albuma u rukavu („Devotion“, „Tough Love“, „Glasshouse“) koja su pronašla svoj put u top 10 najuspešnijih albuma u matičnoj zemlji, hit singlove „Wildest moments“, „Tough Love“, „Say You Love Me“, „Selfish Love“, milion prodatih primeraka digitalnih i anolognih nosača zvuka širom sveta i pevački talenat koji podseća na vanvremenske pop-soul muzičke dive poput Sade.

Londonska muzička kraljica za slomljena srca nastupiće prvi put u Beogradu 27. avgusta u sklopu promotivne turneje poslednjeg albuma Glasshouse i zajedno sa domaćom publikom otpevati stare i nove hitove. Pre nego što se Jessie prvi put pokloni srpskim muzičkim sladokuscima u intervjuu za City Magazine otkriva šta naša publika može da očekuje i ko joj je bio najveća inspracija za album Glasshouse.

Naziv albuma Glasshouse (Kuća od stakla) se pominje u poemi Edvarda Tomasa „Sagradio sam sebi kuću od stakla“. Možeš li da nam kažeš nešto više o inspiraciji za naziv i temu albuma?

Da, Glasshouse je prelepa poema Edvarda Tomasa, a za mene je ovaj album vrlo ličan. Počela sam da sijam svetlošću koju ranije nisam uspela da ispoljim jasnije, odnosno, pronašla sam način da osvetlim svoj privatni život. Dozvolila sam svojim fanovima, kroz tekstove pesama, da me što bolje upoznaju. Takođe, radi se i o tome koliko sam bila ranjiva, i nervozna jer sam čekala da postanem majka i kako sam žonglirala između karijere, privatnog života i posla. S jedne strane sam imala osećaj da nisam u svemu tome baš najbolja, a sa druge strane album govori o nečemu osetljivom i prelepom što možda može svakog trenutka biti okrnjeno.

Koja je tvoja omiljena pesma sa aktuelnog albuma? Koja te je navela na suze ili učinila veoma srećnom dok si je pisala?

Pesma koja se izdvaja i zbog koje me obuzmu emocije je pesma Sem koja je o iščekivanju trenutka u kom ću postati majka. Kada sam je pisala bila sam u osmom mesecu trudnoće i sećam se dana koje sam provela radeći na pesmi sa Edom Širanom u njegovoj kući. Pesma je istovremeno napisana i u čast moje majke i mog supruga. A, takođe je i o razmišljanju o budućnosti i o mojoj devojčici koja će biti veoma mala kada ponovo počnem naporno da radim i o tome kako ću morati da budem odvojena od nje. Znala sam da ću se osećati krivom u tim momentima, ali imam posao koji moram da radim. A, iskreno, ja obožavam da pevam. Tako da je moja ćerka dobila svoju pesmu na poklon. I kada bude starija imaće jednu pesmu koja govori o tome koliko je volim.

Ne znam da li si upoznata sa tim koliko te publika u Srbiji voli. Kakva su tvoja očekivanja pred ovaj nastup?

Ne, nisam svesna toga koliko me vole jer je ovo prvi put da u Srbiji nastupam. Nije mi prvi put da dolazim u Srbiju jer sam sa grupom svojim prijatelja bila na Exitu kada smo završili fakultet, i bilo nam je sjajno. Jako sam uzbuđena što ću sada upoznati svoje fanove i probati vašu hranu. Nažalost, neću biti u prilici da mnogo vidim pošto kod vas ostajem samo 24 sata. Ali uzbuđena sam pred dolazak na tvrđavu i verujem da će biti sjajno. Vidimo se na Kalemegdanu!

Solarni_cilim Dušan Rodić: Igra kristala na površini solarnih ćelija IMG_6053 Vesna Aleksić: Ništa bez muzike! I knjiga! page-dede-nici Dede i Nican Minc: Kolaž belog grada SOSF_MM_0713_0077-RT Šta su Džejms Kameron i Arnold Švarceneger rekli jedan drugom · ·