Jezive fotografije napuštenih zabavnih parkova
KULTURA · fotografija

Mnogi zabavni parkovi imaju za cilj da svoje posetioce suoče sa užasom: bilo preko kuća straha sa jezivom scenografijom i specijalnim efektima, brzim vozovima koji jure na spiralnim šinama u vazduhu, ili drugim skalamerijama od kojih vam se prevrće stomak pri vožnji. Ispada, međutim, da su najstrašniji zabavni parkovi oni koji više ne rade i stoje zapušteni prekriveni rastinjem dok čekaju da ih neko skroz sruši ili ih se priroda reši sama kao sa mnogim drugim napuštenim građevinama vekovima unazad.

Fotograf Seph Lawless je odlućio da uslika te prizore i najbolje fotografije sakupi u kolekciju Bizzaro koju možete nabaviti ovde. Na većinu lokacija je morao da uđe ilegalno, a da bi postigao još strašniji efekat, gledao je da fotografiše u trenucima zalaska sunca i vremenskih nepogoda.

Jezive fotografije napuštenih zabavnih parkovaOtvori galeriju
Windows of the World André Vicente Gonçalves (Windows of the World): Foto-serija posvećena prozorima širom sveta Delfini Fotografije delfina koje pokazuju koliko su oni pametne životinje breathless Francuski novi talas: Legendarne fotografije sa snimanja filmova 10679806_10155616771870137_5220866118933729202_o Upečatljivi portreti članova novozelandske bande