Jointace collagen
PULS GRADA · zdravlje

Kada dođemo u situaciju da nam je teško da ustanemo iz kreveta od bolova u kolenima, kada osetimo nemoć u rukama, počne stisak da nam slabi, tada smo najverovatnije došli na teritoriju degenerativnih oboljenja zglobova.

Ova oboljenja pretežno pogađaju starije osobe, mada ni mlađi nisu pošteđeni. Podjednako su ugroženi i muškarci i žene. Artroza, osteoartroza, osteoartritis – bolesti koje nastaju kao posledica degenerativnih promena u zglobnoj hrskavici, što dovodi do skleroze kostiju i hipertrofičnih promena po obodu kostiju.

Degenerativne promene kičmenog stuba i većine zglobova zastupljenije su u ranijoj životnoj dobi, i značajno smanjuju radnu sposobnost i pogoršavaju kvalitet života. Tegobe nastale usled ovih promena moguće je ublažiti ili otkloniti preparatima za oporavak istrošenog i oštećenog vezivnog tkiva. U tu svrhu koriste se sve popularniji preparati na bazi hidrolizata kolagena. Sastav im je blizak biološkom sastavu hrskavice, tetiva i ligamenata, zbog čega mogu da budu od velike koristi u oporavku zglobova.

Jointace Collagen je dijetetski suplement namenjen uspostavljanju i održavanju vitalnosti zgloba kao celine. Njegova formulacija usmerena je posebno na fleksibilnost i pokretljivost zgloba, obnavlja sve strukture zgloba (hrskavicu, kosti, zglobnu tečnost), sanira postojeća i prevenira nastanak novih oštećenja. Samim tim, smanjuje bol u zglobovima i ukočenost, a dovodi i do ublažavanja zapaljenskih procesa zahvaljujući antioksidansima. Jointace Collagen je pogodan i za rekonvalescente nakon povreda zgloba ili preloma (paralelno sa fizikalnom terapijom, ubrzava oporavak), i za sportiste koji zbog prirode svojih aktivnosti opterećuju dodatno zglobove.

Preporučena dnevna doza se uzima uz obrok i veliku količinu vode, jer se na taj način najbolje iskorišćavaju sastojci. Naravno, ukoliko počnete da uzimate bilo koji dijetetski suplement, obavestite svog lekara.

www.designmadeinaustria.com Šta da jedete kako biste popravili raspoloženje Zubi i karijes Skoro 4 milijarde ljudi na planeti ima pokvarene zube MAXI - Jedi Zdravo 1200x628 Salata Da zdrav obrok ne bude ni muka ni nauka doughnut-cover Kako da smršate a da ne poludite? · ·