Superheroji na filmu
KULTURA · film/TV

Od prvog filma čiji je junak bio neobične prirode „The Mask Of Zorro“ iz 1920, pa sve do Kapetana Amerika, filmovi o superherojima su uvek pravo obećanje da ćete gledati nešto što ima srećan kraj, i gde će zlikovci uvek biti propisno kažnjeni od strane ruke pravde, ma kako da se ona zove ili izgleda.

U proteklih 96 godina u Holivudu je snimljeno više od 100 filmova sa superherojima i ne čini se da će ovaj zamajac u narednim godinama biti nešto smanjen, na protiv čekaju se neki novi i heroji i filmovi, a do tada premotavamo one stare, ali vredne ponovnog gledanja.

1. Iron Man (2008)

Prvi film iz Marvelove kuhinje, 2008. godine oživeo je lik junaka Tonyja Starka i glumca Roberta Downeyja Jr-a, a film je zaradio gotovo 600 miliona dolara na blagajnama bioskopa. Za one koji čekaju zaista je vredelo.

2. Superman (1978)

Klasik Richarda Donnera ne samo da je bio dragoceni pionirski poduhvat po pitanju specijalnih efekata, nego je dobio i tri nominacije za Oskara, a u filmu su glumili Marlon Brando i Gene Hackman. Film je koštao oko 55 miliona dolara, i smatra se jednim od najskupljih za vreme u kojem je nastao!

3. Spider-Man (2002)

Prvi film koji je prešao zlatnu granicu od 100 miliona ostvarenih u prvom vikendu prikazivanja. Spidermana igra Tobey Maguire koji se njiše po njujorku i njegovim visokim zgradama, a tu su i neke sjajne scene orkestrirane od strane Sama Raimija, nominovan je za dva Oskara, pa ipak izgubio je od slavnog – The Lord Of The Rings: The Two Towers.

4. X Men: Days of Future Past (2014)

Stari i novi junaci ujedinjeni su u delu Bryana Singera u kojem superheroj poznat iz ostvarenja Wolverine putuje kroz vreme kako bi spasao čovečanstvo. Scenaristi su moguće imali ozbiljnih glavobolja kako bi sklopili dobru priču sa scenama borbe koje oduzimaju dah. A kad smo kod sjajnih stvari – da li ste videli te kostime?

5. Guardians of The Galaxy (2014)

Kritika je pomislila da kuća Marvel mnogo rizikuje kada se odlučila da uradi film o malo poznatim junacima, superherojima. Ali kako su samo pogrešili! Sjajna glumačka ekipa, na čelu sa Bradleyjem Cooperom kao Racoonom, i uz njega odlična muzika iz filma zasigurno su opravdali zaradu od preko 700 miliona dolara na bioskopskim blagajnama širom sveta!

Dobra žena, Rascep Dvostruki prikaz: „Dobra žena“ i „Procep“ Pogledajte trejler za film namenjen svim ženama "Ona mi je sve" Pogledajte trejler za film namenjen svim ženama „Ona mi je sve“ Beldocs Beldocs – deveto izdanje festivala dokumentarnog filma The Lives of Others Najbolji špijunski filmovi · · ·