Jovana Kostić
PULS GRADA · kulinarka

Proleće je već odavno stiglo i promene se vide na svakom koraku, u plavetnilu neba, ozelenelom drveću i blagom vetru koji nam miluje kožu. Iako se u Barseloni neka velika razlika u izgledu drveća tokom godine gotovo i ne vidi, postoji neki miris i sama energija koju proleće nosi sa sobom. Čini mi se da tada sve dobije neki drugi sjaj i novi izgled i sve iznenada deluje mnogo lepše.

Piše: Jovana Kostić

Pred sam dolazak proleća većina nas naprasno odlučuje da počne da se hrani zdravo, jede više voća i povrća i počne da vežba. Što se mene tiče, zaista i vežbam i trudim se da se hranim što zdravije tako da nemam problem sa tim ali obožavam proleće, naročito zbog velikog izbora voća koje nam nudi i šejkova punih šarenog voća u kojima mogu da uživam svakodnevno. A boje pozitivno utiču na naše raspoloženje, zar ne?

Negde sam pročitala da šejkovi spadaju u grupu lažno zdravih namirnica jer mislimo da su zdravi zbog voća koje sadrže ali su, u stvari, nezdravi zbog šećera koji im se dodaje. Na sreću, ovaj recept ne sadrži ni gram dodatog šećera već svoj slatki ukus dobija direktno od urmi i banana i u njemu možete uživati bez griže savesti.
U mojoj kući je trenutno omiljeni napitak i pravim ga barem 3 puta nedeljno.

Sastojci:

1,5 šolje mleka od pirinča ili badema
1 smrznuta banana
2 urme
1 šolja smrznutih jagoda
šaka badema ili lešnika

Priprema:
Ubacite sve sastojke u blender i dobro izblendajte. Sipajte u čaše i uživajte.

cover www.interiorsbykitchenkoncepts.com Neobični recepti sa lubenicom www.messynessychic.com Elvisov sendvič Jovana Kostić i City Magazine Čokoladni čia puding: Jedite bez griže savesti covercrniisarenisladoledi Sve nijanse sladoleda: Od crnog do šarenog · · · ·