nk
KULTURA · knjige

U petak, 16. decembra u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći održaće se jubilarna petnaesta regionalna manifestacija „Noć knjige“ pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja.

Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 52 lokacije. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću. I ovog puta Noći knjige su se pridružile brojne biblioteke. Čitaoci će imati prilike da se druže sa svojim omiljenim piscima, a prijatelji manifestacije su spremili brojne i raznovrsne poklone za sve koji budu učestvovali u Noći knjige.

Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto.

Za Noć knjige, Laguna će predstaviti i nove hitove domaćih i svetskih pisaca.

Mirjana Bobić Mojsilović je posle mnogo godina odabrala svog izdavača. Laguna će u Noći knjige predstaviti njenu novu knjigu „Tvoj anđeo čuvar“ – uzbudljiva, duhovita i potresna priča o ljubavi, ljubomori, padu i ustajanju, o gubitku i ponovnom osvajanju vlastitog života. Sa čitaocima će se družiti u Noći knjige, 16. decembra od 19 sati u knjižari Delfi u SKC-u.

Ljubavna priča i roman o odrastanju „Juda“ Amosa Oza nam daje nesvakidašnji pogled na stanje u Izraelu i novozavetnu priču. Ovo je jedan od najuticajnijih Ozovih romana i Laguna ga prvi put objavljuje na srpskom jeziku za Noć knjige.

Još jedno delo velikog svetskog pisca Žozea Saramaga prvi put će se pojaviti na srpskom jeziku. „Pećina“ je priča o običnim ljudima u eri globalizma, starom seoskom grnčaru, njegovoj ćerci i zetu i njihovom psu.
Veliki svetski hit prodat u preko pet miliona primeraka širom sveta je prvi roman mladog švedskog pisca Fredrika Bakmena „Čovek po imenu Uve“. Upoznajte Uvea. On je džangrizalo – jedan od onih koji upiru prstom u ljude koji mu se ne dopadaju kao da su provalnici zatečeni pod njegovim prozorom. Svakog jutra Uve ide u inspekciju po naselju u kom živi. Premešta bicikle i proverava da li je đubre pravilno razvrstano – iako je već nekoliko godina prošlo otkako je razrešen dužnosti predsednika kućnog saveta. Ili otkako je „izvršen prevrat“, kako Uve govori o tome. Ljudi ga zovu „ogorčenim komšijom iz pakla“. Ali zar Uve mora da bude ogorčen samo zbog toga što ne šeta okolo sa osmehom zalepljenim na lice?
Prva knjiga najpopularnijeg tinejdž serijala po oceni Amazona „Stakleni presto“ Sare Dž. Mas u Noći knjige naći će se pred čitaocima. Odsluživši zbog svojih zločina godinu dana teške robije u rudnicima soli u Endoviru, ubicu, osamnaestogodišnju Selenu Sardotijen, odvukli su pred princa prestolonaslednika. On joj je ponudio slobodu – ali pod jednim uslovom: mora da bude njegova predstavnica u nadmetanju za novog kraljevskog ubicu.

Ovo su samo neki od hitova koje čitaoci mogu da očekuju u Noći knjige.

Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs. U toku Noći knjige članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće se sabirati sa akcijskim, odnosno sa popustima koji će važiti samo za Noć knjige.

Dobro došli!

Arhipelag Čitanje je priča za svaki dan Knjige jesen Jesenji knjiški izbor Pa-kao-pozivnica Promocija knjige „Pa kao“ Vladimira Tabaševića drzavni neprijatelji Teofil Pančić o „Državnim neprijateljima“ · · ·