kompjuteri
U VAZDUHU · flešbek

„Računari“ je časopis o kompjuterima koji je izlazio u bivšoj Jugoslaviji u periodu od 1984. godine do kasnih devedesetih. Čak je moguće da se sećate ovog časopisa. Možda ste bili pionir kompjuterskog univerzuma, pa ste ga i kupovali.

Sve se promenilo. I računari i računarska oprema i časopisi. Ali, ako se setimo čitave esetetike osamdesetih godina prošlog veka, onda će vam biti jasno koju temu obrađujemo u ovom članku. Naslovne strane časopisa Računari. Bolje rečeno, ceo marketinški potez. Ko to prodaje računare? Devojke. I to devojke koje su potpuno u skladu sa onim šta je bilo šik i seksi pre 30 godina.

Kada razmislimo, osamdesetih pa i devedesetih godina prošlog veka kompjuteri su ipak bili pojam za SFRJ i Srbiju. Naslovnice na kojima je žena definitivno su privlačile pažnju, mada danas je skoro nemoguće zamisliti da je nekom to bilo zavodljivo. Sve se promenilo, zato ne treba komentarisati neobične naslovnice, kao što je, recimo, sledeća.

Da li je devojka talac? I čiji? I ko je ovo smislio i zašto? I u kakvoj je ovo vezi sa kompjuterima? Ima dosta ovakvih naslovnica gde su devojke u ropstvu, u sobi sa kompjuterom. o tome da ima dosta aluzija na seks nećemo ni da govorimo, to vam je sigurno jasno. Najbolje da pogledate u galeriji kako je to sve izgledalo.

Časopis „Računari"Otvori galeriju
Zduhaći (art: Tijana Jevtić) Zaboravljena srpska verovanja: Znate li ko su bili zduhaći? Internet Internet ih je učinio slavnim prošle godine Oni su nas napustili (Foto izvor - D. Bowie (filmmelier.files.wordpress ) M. Ali (thoibao.today) 10 slavnih ličnosti bez kojih smo ostali u 2016. godini oskar Dobre stvari koje su se desile u 2016. godini · · ·